JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Årskrönika 2023

Vi är otroligt tacksamma för det stöd vi fått av dig och andra som engagerat sig på ett eller annat sätt i vårt arbete under förra året. Nedan kan du läsa om ett urval av alla de saker vi gjort under året – utan er hade allt detta inte varit möjligt. ❤︎

 

Under 2023 har vi fortsatt arbetat nära våra barn i stödverksamheten och som alltid haft fokus på att föra fram deras perspektiv och åsikter till beslutsfattare. Vi kan tyvärr också se hur det skakiga omvärldsläget och den ökande ekonomiska pressen har haft en tydlig negativ påverkan på barnen i vår målgrupp. Under förra året gjorde vi fler än dubbelt så många orosanmälningar till socialtjänsten än året innan. Trots den dystra siffran finns det även hopp i att fler barn vågar berätta för oss om det allra svåraste i sitt liv och att vi tillsammans kan agera på det.

Återigen stort tack  – tillsammans ser vi till att alla barn får rätt till sin barndom!

Vi har under 2023

 • bjudit in till 133 torsdagsmys på våra ungdomsgårdar i Stockholm, Göteborg och Malmö där vi ätit middag ihop och hittat på roliga saker tillsammans.
 • haft över 400 kuratorsamtal och fört över 1100 samtal i vår chatt.
 • anordnat lovläger för ungdomar från hela Sverige under sommaren, hösten och julen, samt helgläger för placerade barn i Göteborg.
 • tagit fram en Effektrapport om våra stödinsatser för placerade barn som visar fantastiska resultat och där en klar majoritet av ungdomarna beskriver att de mår mycket bättre nu än de gjorde innan de tog del av insatserna.
 • haft studentmottagning för de ungdomar inom organisationen som tagit studenten.
 • tagit fram en Barnrättbox för placerade barn med verktyg som underlättar  för socialsekreterare att göra placerade barn delaktiga i sin kontakt med socialtjänsten och sitt familje-/ jourhem. Barnrättsboxen laddades ner av över 500 personer de två första månaderna!
 • tagit fram föreläsningen Viktig vuxen inom initiativet Barndom utan baksmälla där vi berättar om vilka konsekvenser barn kan få av att växa upp i ett dysfunktionellt hem, samt ger tips på vad man som vuxen kan tänka på när man möter barn som kan behöva extra stöd.

Tack vare allt engagemang o stöttning genom åren kunde vi i år fira 18 år som organisation!

Läs mer om 2023 i vår verksamhetsberättelse som du hittar här fr.om april 2024.

 • Ge en gåva

  Maskrosbarns arbete är viktigare nu än någonsin. Stöd vår verksamhet och bidra till barns rätt till en trygg barndom här och nu!

  Ge en gåva
 • Ge en företagsgåva

  Genom att ge en valfri summa i gåva till Maskrosbarn är ni med i kampen för alla barns rätt till sin barndom.

  Ge en företagsgåva
 • Bli månadsgivare

  Som månadsgivare är du med oss i att upprätthålla våra långsiktiga stöd genom hela tonåren, så att fler barn få en tryggare barndom och möjlighet att forma sin egen framtid.

  Bli månadsgivare