JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Chatta med oss om hur du har det hemma

Vår chatt är till för dig som är mellan 13-19 år och har det jobbigt hemma. I chatten kan du ta upp det som du tycker är viktigt – inga problem är för stora eller små och du kan vara helt anonym.

Berätta hur du mår

Du kanske tycker att din mamma eller pappa dricker för mycket? Är det mycket bråk hemma? Är dina föräldrar inte som andras? Eller är de dumma mot dig eller dina syskon?

Chatten är ett bra första steg att börja prata med oss om hur du har det hemma. I chatten kan du vara helt anonym och vi hjälper dig oavsett var du bor.
Vi som chattar med dig är själva vuxna maskrosbarn och vet hur det kan kännas om ens föräldrar har problem. Vi vet också hur skönt det kan vara att prata med någon som förstår. Här kan du träffa två av våra volontärer som berättar hur det går till när du chattar med oss.

Öppettider för chatten
Måndag-torsdag kl. 20-22
Söndag kl. 20-22

Du hittar chatten längst ner i din webbläsare.

Vill du inte chatta kanske något av våra andra stöd passar dig bättre? Läs mer om alla våra stöd och aktiviteter.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Frågor & Svar

  • Vad kan jag chatta om?

    Du bestämmer själv vad du vill chatta om, men vi kan till exempel tipsa dig om vart du kan vända dig för att få stöd i den staden som du bor i, berätta om hur våra stöd fungerar eller prata om hur du kan hitta sätt att klara av skolan när det är jobbigt hemma. Vi kan också prata om hur du kan berätta för andra om din situation, eller så vill du kanske prata om något helt annat. Chatten är till för dig!

  • Vad innebär det att vara anonym?

    Du som ungdom kan vara anonym när du chattar med oss på Maskrosbarn. Att vara anonym betyder att vi inte vet vem du är om du inte berättar det. Om det är viktigt för dig att vara anonym, tänk på att ditt profilnamn eller mailadress inte avslöjar vad du heter på riktigt eller att du berättar saker om dig själv som är unika som gör det möjligt för oss att få reda på vem du är. Om du lever i en väldigt utsatt situation där du till exempel blir utsatt för våld eller sexuella övergrepp kommer vi att behöva göra en anmälan till socialtjänsten om vi kan identifiera vem du är.

  • Vem chattar jag med?

    Vi som chattar med dig är själva vuxna maskrosbarn. Vi vet hur det kan kännas att ha en förälder som dricker eller inte mår bra, och vi vet hur skönt det kan vara att prata med någon som förstår.

Det är så skönt att nån förstår. Det känns som en lättnad att nån människa kan relatera till hur man själv tänker.

/Ungdom om chatten

Vill du veta mer?

Kontakta gärna mig
Visa fler

Välkommen till Maskrosbarn!

Vi finns här för dig som är mellan 13-19 år och känner att det är jobbigt hemma. Att våga ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre!