JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Chatta med oss om hur du har det hemma

Vår chatt är till för dig som är mellan 13-19 år och har det jobbigt hemma. Chatten är ett bra första steg att börja berätta om hur det är.

Berätta hur du mår

Du kanske tycker att din mamma eller pappa dricker för mycket? Är det mycket bråk hemma? Skriv till oss – i chatten kan du vara helt anonym om du vill.

Öppettider
Måndag-torsdag kl. 20-22
Söndag kl. 20-22

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Här berättar vi mer om hur det går till när du chattar med oss.

Frågor & Svar

 • Vad kan jag chatta om?

  Du bestämmer själv vad du vill chatta om, men vi kan till exempel tipsa dig om vart du kan vända dig för att få stöd i den staden som du bor i, berätta om hur våra stöd fungerar eller prata om hur du kan hitta sätt att klara av skolan när det är jobbigt hemma. Vi kan också prata om hur du kan berätta för andra om din situation, eller så vill du kanske prata om något helt annat. Chatten är till för dig!

 • Var hittar jag chatten?

  Chatten hittar du längst ner i din webbläsare.

 • Vad innebär det att vara anonym?

  Du som ungdom kan vara anonym när du chattar med oss på Maskrosbarn. Att vara anonym betyder att vi inte vet vem du är om du inte berättar det. Om det är viktigt för dig att vara anonym, tänk på att ditt profilnamn eller mailadress inte avslöjar vad du heter på riktigt eller att du berättar saker om dig själv som är unika som gör det möjligt för oss att få reda på vem du är. Om du lever i en väldigt utsatt situation där du till exempel blir utsatt för våld eller sexuella övergrepp kommer vi att behöva göra en anmälan till socialtjänsten om vi kan identifiera vem du är.

 • Vem chattar jag med?

  Vi som chattar med dig är vuxna som själva vuxit upp med jobbiga hemförhållanden. Vi vet hur det kan kännas att ha en förälder som dricker eller inte mår bra, och vi vet hur skönt det kan vara att prata med någon som förstår vad en går igenom.

 • Är det en bot/robot som svarar i chatten?

  Nej, det är riktiga personer som chattar med dig.

Vad kan vi göra bättre?

Vill vill gärna veta vad du tycker om vår hemsida och den informationen som finns om våra stöd och aktiviteter. Finns det något vi kan förbättra?

Svara anonymt på några korta frågor så hjälper du oss bli bättre ❤︎

Jag vill svara på frågorna

Vill du veta mer?

Kontakta gärna mig
Visa fler

Välkommen till Maskrosbarn!

Vi finns här för dig som är mellan 13-19 år och känner att det är jobbigt hemma. Att våga ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre!