ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Våra stöd och aktiviteter

Du som är ungdom och mellan 13-19 år kan få stöd hos Maskrosbarn. Hos oss möter du trygga vuxna som vet hur det är att ha en förälder som har ett missbruk eller en psykisk sjukdom.

Välkommen till Maskrosbarn!

Här kan du läsa om de stöd och aktiviteter som vi erbjuder dig som har det jobbigt hemma. Vissa aktiviteter är kopplade till våra kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö medan andra går att ta del av oavsett var i Sverige du bor. Alla våra stöd och aktiviteter är gratis.

Känns det pirrigt eller nervöst att ta kontakt med oss, kan du börja med att chatta med oss anonymt. Du kan även sms:a, ringa eller maila oss så så  hjälper vi dig boka ett första möte.

Vill du veta mer om vad ett maskrosbarn är och läsa andras berättelser om sin uppväxt, kan du läsa mer under Att vara maskrosbarn.

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Chatta med oss

I vår chatt kan du skriva om det som du tycker är viktigt just nu – inga problem är för stora eller små. Chatten är ett bra första steg att börja prata om hur du har det och du kan vara anonym om du vill.

Läs mer om chatten

Träffa en kurator digitalt

Oavsett var i landet du bor, kan du få prata med en kurator via telefon eller video. Vi lyssnar, stöttar och ger råd kring de frågor och funderingar du har.

Läs mer och boka tid

Besök Torsdagsmys

Ungdomsgården Torsdagsmys håller öppet varje torsdagkväll. Vi äter middag och gör någon rolig aktivitet tillsammans. Torsdagsmys finns i Stockholm, Göteborg & Malmö. 

Läs mer och boka in dig

Träffa en kurator

Bor du i Stockholm, Göteborg och Malmö kan du få träffa en kurator. Vi lyssnar, stöttar och ger råd kring de frågor och funderingar du har. Alla kuratorer har själva haft en tuff uppväxt.

Läs mer och boka tid

Åk iväg på lovläger

Våra lovläger hålls under sommarlovet, höstlovet och jullovet. På lägren varvas typiska kolloaktiviteter som bad och spel med samtal och övningar som ger dig verktyg att må bra.

Läs mer om lovläger

Få hjälp av ett barnombud

Ett barnombud kan te.x. följa med dig på möten till socialtjänsten och hjälpa dig att framföra det du vill säga. Vi har barnombud i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Läs mer om barnombud

Få egen coach

Bor du i Stockholm eller Malmö har du möjlighet att via socialtjänsten bli beviljad en coach hos oss under 1-3 år. Ni träffas en gång i veckan och varvar träffarna med roliga aktiviteter och samtal.

Läs mer om coachprogrammet

Delta på helgläger

Helgläger är till för dig som är placerad i familjehem i Göteborgstrakten. På lägren hittar vi på roliga aktiviteter tillsammans under fem helger per år. Ansökan görs via socialtjänsten – vi hjälper dig!

Läs mer om helgläger

Läs eller lyssna på andras berättelser

Här delar både ungdomar och vuxna med sig av sina egna berättelser om hur det kan vara att växa upp med svåra hemförhållanden. Läs vår blogg eller lyssna på vår podd. Du är inte ensam!

Läs eller lyssna

Frågor & Svar

Kontakta mig gärna

Denise Madsen

070-433 25 23
denise@maskrosbarn.org

Visa fler