JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Företagssamarbeten

Genom att stötta en organisation som Maskrosbarn som en del av er CSR (Corporate Social Responsibility) strategi kan ni göra skillnad på riktigt!

Gör skillnad på riktigt!

500 000 barn i Sverige har en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Dessa barn löper stor risk att utveckla ett eget missbruk eller psykisk ohälsa och de är även överrepresenterade bland de elever som går ut grundskolan utan gymnasiebehörighet.

Vi på Maskrosbarn vet att med rätt stöd och kvalitativa insatser ges de här barnen möjlighet att bryta sitt sociala arv och forma sin egen framtid. Läs mer om vårt arbete här.

Social hållbarhet, CSR, corporate responsibility… kärt barn har många namn

Medarbetare, kunder och samhället förväntar sig idag att företag arbetar aktivt med social hållbarhet. CSR är en oumbärlig hörnsten i företagens tillväxt- och lönsamhetsstrategier. Det bör ses som ett praktiskt verktyg för att stärka varumärket, skapa intern stolthet, positiv uppmärksamhet och locka och behålla de bästa talangerna.

Agenda 2030

Då i princip alla större bolag och organisationer valt att stödja Agenda 2030, FN:s globala hållbarhetsmål, inkluderas även Agenda 2030 i företagens arbete inom Corporate Responsibility. Ett samarbete med Maskrosbarn innebär att ni arbetar med följande Agenda 2030 mål:
3- God hälsa och välbefinnande
4- God utbildning för alla
10- Minskad ojämlikhet
16 – Fredliga och inkluderande samhällen

Skräddarsydda partnerupplägg

Tillsammans med våra partnerföretag anordnar vi aktiviteter och event, vi engagerar personalen genom föreläsningar, och tar fram insamlingskampanjer och produktsamarbeten. Vi skräddarsyr varje partnerupplägg för att passa just ert företag.

”Det är många i vår organisation som både blir berörda, som själva känner igen sig eller som känner någon. Vi är både stolta och glada över att få vara med att medvetengöra, bidra och stötta Maskrosbarn.”
/Maria Anderberg, Espresso House

Oavsett om ni som företag vill ge en gåva eller om ni är intresserade av ett långsiktigt partnerskap så är ni med och gör skillnad. Kontakta oss så berättar vi mer om hur vi tillsammans skapar hållbar förändring!

Vi ser fram emot att höra ifrån dig!

Visa fler

Maskrosbarn och Espresso House vinnare av Stenbeckspriset 2022

Ur juryns motivering för Årets företagssamarbete: ”Det vinnande företagssamarbetet tar avstamp i den gemensamma målgruppen och är ett lysande exempel på hur ändamålsverksamhet och insamling av gåvor kan integreras. Budskapet om att det finns stöd att få men också hopp om en bra framtid när förhållandena är svåra, förmedlas brett både internt till anställda och externt.”

Läs mer

Tryggt givande

Maskrosbarn är medlem i Giva Sverige som är en branschorganisation för tryggt givande. Vi tillämpar dess etiska kvalitetskod för insamling av medel från allmänheten. Vi innehar ett 90-konto och följer därmed Svensk insamlingkontrolls regler.

Läs mer:
Hit går pengarna
Verksamhetsberättelse, Effektrapport, Finansierings- och insamlingspolicy m.m hittar du här.

Stort tack till våra företagspartners som är med och möjliggör vår verksamhet!

Huvudpartners
Visa fler
Företagspartners
Visa fler
Företagsvänner
Visa fler
Stiftelser och fonder
Visa fler

Stötta vårt arbete

Ge en företagsgåva till Maskrosbarn så vi kan stötta fler barn med svåra hemförhållanden.

Ge en företagsgåva