HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

För vuxna - verktyg, tips och råd

Här har vi samlat information för dig som möter barn i ditt arbete eller som vill göra skillnad för barn i din vardag. Våra verktyg, tips och faktaartiklar hjälper dig att förstå barnen och hitta sätt hur just du kan bidra till att förändra deras liv.

Såhär kan du som vuxen hjälpa barn som far illa

Alldeles för många barn och ungdomar mår dåligt till följd av deras föräldrars missbruk eller psykiska sjukdom. Här har vi samlat information både till dig som jobbar professionellt med barn inom skola, hälsovården och socialtjänsten och till dig som vill stötta barn i din närhet. Det finns många sätt att göra skillnad i barns liv!

Engagera dig

Jobba som volontär, skriv under en namnsinsamling eller ta del av våra tips på vad du kan göra i din vardag för att hjälpa barn som har svåra hemförhållanden att må bättre.

Så här kan du engagera dig

Ta del av gratis material och verktyg

För dig som jobbar inom socialtjänsten eller skolan har vi tillsammans med barn i vår målgrupp tagit fram material och verktyg som hjälper dig i ditt arbete med barn.

Läs mer

Sprid våra budskap

Läs mer om de sakfrågor vi driver för att få till en förändring i samhället. Dela gärna också våra inlägg i sociala medier!

Läs om vårt påverkansarbete

Boka oss som föreläsare

Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap och fördjupad förståelse för barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Vi föreläser både för barn och vuxna.

Läs mer om våra föreläsningar

Gör en orosanmälan

Om du är orolig för att ett barn far illa hemma, kan du göra en orosanmälan till socialtjänsten. Du kan vara anonym när du gör en orosanmälan.

Såhär går det till

Våra stöd och aktiviteter

Vi erbjuder flera olika typ av stöd till barn 13-19 år. Vi har gratis stöd öppna för alla att ta del av och stöd som beviljas av socialtjänsten. Tipsa gärna barn som behöver hjälp att kontakta oss!

Se våra stöd

Ta del av fakta och andras berättelser

Här delar både ungdomar och vuxna med sig av sina egna berättelser om hur det kan vara att växa upp med svåra hemförhållanden. Hur påverkar missbruk en person och vilka psykiska sjukdomar finns det?

Öka din kunskap

Extravuxen - en unik insats

Extravuxen är lik en kombinerad kontaktfamilj och kontaktperson och är framtagen för att fylla glappet mellan öppna insatser och placering. Vi hjälper kommuner att kostnadsfritt implementera insatsen!

Läs mer och ansök