Maskrosbarn stöttar barn mellan 13-19 år som har det har det jobbigt hemma. Här har vi samlat information för dig som möter barn i ditt arbete, eller som vill göra skillnad för barn i din vardag.
Alldeles för många barn och ungdomar mår dåligt till följd av deras föräldrars missbruk eller psykiska sjukdom. Här har vi samlat information både till dig som jobbar professionellt med barn inom skola, hälsovården och socialtjänsten och till dig som vill stötta barn i din närhet. Det finns många sätt att göra skillnad i barns liv!
Våra verktyg, tips och faktaartiklar hjälper dig att förstå barnen och hitta sätt hur just du kan bidra till att förändra deras liv.
Jobba som volontär, skriv under en namnsinsamling eller ta del av våra tips på vad du kan göra i din vardag för att hjälpa barn som har svåra hemförhållanden att må bättre.
För dig som jobbar inom socialtjänsten eller skolan har vi tillsammans med barn i vår målgrupp tagit fram material och verktyg som hjälper dig i ditt arbete med barn.
Läs mer om de sakfrågor vi driver för att få till en förändring i samhället. Dela gärna våra inlägg i sociala medier!
Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap och fördjupad förståelse för barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Vi föreläser både för barn och vuxna.
Om du är orolig för att ett barn far illa hemma, kan du göra en orosanmälan till socialtjänsten. Du kan vara anonym när du gör en orosanmälan.
Vi erbjuder flera olika typ av stöd till barn 13-19 år. Vi har gratis stöd öppna för alla att ta del av och stöd som beviljas av socialtjänsten. Tipsa gärna barn som behöver hjälp att kontakta oss!
Här delar både ungdomar och vuxna med sig av sina egna berättelser om hur det kan vara att växa upp med svåra hemförhållanden. Hur påverkar missbruk en person och vilka psykiska sjukdomar finns det?
Har du möjlighet att ge en ungdom tid, stöd eller vid behov en trygg plats att sova på? Som Extravuxen har du möjlighet att bli ett ovärderligt stöd och en trygg punkt för en ungdom som har det tufft hemma.
Vi skickar ut ett nyhetsbrev ca 4 gånger per år där vi bl.a tipsar om material, verktyg och föreläsningar som underlättar i ditt jobb med utsatta barn, samt berättar mer om vår stödverksamhet.
Under Barnrättsdagarna 2024 delade Maskrosbarns grundare Therése Eriksson och Denise Madsen med sig av sina lärdomar och erfarenheter. De berättade om hur organisationen tillsammans med ungdomar arbetar för att ta fram stöd och metoder som är anpassade för målgruppen, samt gav verktyg och tips kring mötet med ungdomar.