JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Föreläsningar och utbildningar

Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap, fördjupad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Läs mer om våra olika föreläsningar och utbildningar under respektive kategori.

Vi för barnens talan

Maskrosbarn föreläser årligen för tusentals vuxna och ungdomar för att öka förståelsen för hur barnen i vår målgrupp har det. Vi föreläser runtom i Sverige och anpassar föreläsningarna och utbildningarna efter era önskemål.

Bredda er kompetens inom området genom att boka in oss som föreläsare!

Frågor & Svar

 • Varför ska jag boka en föreläsning hos Maskrosbarn?

  Vårt mål med att föreläsa är att öka kunskapen och förståelsen för barn i vår målgrupp för att de ska få bättre stöd av samhället. Vi vill bryta stigmat och börja prata om ämnet så att fler barn kan få den hjälp och stöd de behöver. Alla våra föreläsningar grundar sig i barns egna röster om sin situation och vad de önskar av vuxna i samhället.

 • Vem kan boka en föreläsning?

  Vem som helst kan boka en föreläsning från oss. De som oftast bokar är professionella som möter barn så som skolpersonal, socialtjänst och hälso- och sjukvården.

 • Hur många deltagare kan man vara på era föreläsningar?

  Vi håller föreläsningar både för enskilda arbetsgrupper och för större grupper. Vi anpassar vårt material efter antal deltagare.

 • Går det att boka föreläsningar i hela Sverige?

  Ja, vi föreläser i hela Sverige.

 • Håller ni digitala föreläsningar?

  De allra flesta föreläsningarna kan genomföras digitalt. En del av våra workshops lämpar sig dock bäst att genomföras på plats, då de innehåller övningar som får bäst effekt när de genomförs tillsammans. Vi har god vana att föreläsa digitalt då vi under pandemin ställde om och höll alla föreläsningar digitalt.

 • Vad kostar föreläsningarna och utbildningarna?

  Kostnaden varierar beroende på föreläsning, längd och hur många deltar på den. Hör av dig så återkommer vi med ett prisförslag!

Har du frågor eller vill veta mer?

Hör gärna av dig!
Visa fler