HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Gör skillnad - engagera dig

Jobba som volontär, skriv under en namninsamling eller stötta oss ekonomiskt. Det finns många olika sätt för dig att hjälpa barn med svåra hemförhållanden att må bättre.

Ditt engagemang kan göra stor skillnad

Ingen kan inte göra allt, men alla kan göra något. Ibland kan en enkel fråga som ”Hur mår du?” göra stor skillnad i ett barns liv. Här har vi samlat tips på vad du som vuxen kan göra för att visa engagemang för barn som mår dåligt till följd av sina hemförhållanden.

 

Tips på hur du kan göra skillnad i vardagen

Initiativet Barndom utan baksmälla syftar till att göra skillnad för barn som far illa av vuxnas drickande. Målet är att fler vuxna ska agera. Läs våra tips om hur du kan agera, eller dela med dig av egna tips!

Läs mer om Barndom utan baksmälla

Bli volontär eller sök jobb hos oss

Letar du efter ett meningsfullt jobb? Vill du få erfarenhet av att jobba med barn och unga? Vi rekryterar löpande till olika typ av uppdrag.

Läs mer och ansök

Skriv under våra förändringskrav

Vi kräver att politiker och myndighetspersonal slutar vuxengissa och börjar involvera unga i beslut som rör deras liv. #slutavuxengissa

Jag vill skriva under

Skriv under vår namninsamling

Skriv under vår namninsamling för placerade barns rätt till ett tryggt hem. En placering är inte ett lotteri, det är ett ställe att starta om på eller få känna sig trygg på under en period av sitt liv.

Läs mer och skriv under

Bli Extravuxen

Har du möjlighet att ge en ungdom tid, stöd eller vid behov en trygg plats att sova på? Som Extravuxen har du möjlighet att bli ett ovärderligt stöd och en trygg punkt för en ungdom som har det tufft hemma.

Läs mer om Extravuxen

Ge en gåva

För att nå fler barn, bibehålla kvalitén och skapa långsiktighet krävs resurser. Det ekonomiska stöd vi får är därför ovärderligt. Tillsammans skapar vi verklig förändring, både här och nu och på lång sikt. 

Så här kan du stötta oss

Få råd från ungdomar

Här har vi samlat råd om hur du kan hjälpa barn och ungdomar som du misstänker mår dåligt. Råden är framtagna av ungdomar.

Ta del av råden

Ladda ner vår affisch

Ladda ner affischen, skriv ut och häng upp den där många barn och ungdomar ser den, så bidrar du till att fler barn känner till Maskrosbarn och kan få hjälp via oss!

Ladda ner gratis