ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Jul på Maskrosbarn

Julen kan vara en extra jobbig tid för barn som har det svårt hemma.

På Maskrosbarn arbetar vi för att barnen ska få fina julminnen, en paus hemifrån, en trygg vuxen att prata med och vetskapen om att de inte är ensamma i sin situation.

Barn behöver fina julminnen

Julen kan vara en extra jobbig tid för barn som har det svårt hemma. De spenderar mer tid med familjen, det finns en press på hur saker ska vara och ofta dricker vuxna större mängder alkohol. Det resulterar ofta i bråk, fylla och våld, eller att julfirandet helt uteblir.

På Maskrosbarn arbetar vi för att barnen ska få fina julminnen, en paus hemifrån, en trygg vuxen att prata med och vetskapen om att de inte är ensamma i sin situation.

Jul på Maskrosbarn

Läger – vi arrangerar läger över julhelgen som barn från hela landet kommer till. Oförglömliga dagar av lek och avslappning varvat med stödsamtal och kunskap om sin situation.

”Det bästa med läger är att få komma iväg och träffa andra som också har det jobbigt hemma. Man får många nya vänner och slipper julafton”/ Ungdom 15 år

Ungdomsgården – Inför julen skapar vi julstämning på våra ungdomsgårdar och firar jul tillsammans. Vi julpysslar, julbakar, har julklappsutdelning och äter massor av god julmat. Se en julhälsning från vår ungdomsgård i Göteborg i klippet längst ned på sidan.

Julklappar – varje år skickar Maskrosbarn julklappar till alla barn i organisationen, för några kan det vara den enda julklapp de får.

”Jättetack för den fina julklappen! Blev alldeles tårögd när jag kom hem och såg ett stort paket med massa fina saker från er! Då man lätt känner sig lite bortglömd i vintermörkret, värmde detta otroligt”

Chatten – Vi håller chatten öppen hela julen med extra öppet på högtidsdagarna. I chatten arbetar vuxna med liknade erfarenhet som barnen vi möter.

“Tack så mycket, jag känner mig verkligen inte lika ensam längre och är så tacksam att jag hittade er. Oavsett nu om detta bara är igenom en skärm känner jag inte mig ensam längre.” / Ungdom i chatten

Kurator online – Under jul är det möjligt att boka tid med våra digitala kuratorer. Kuratorn har som all personal i stöd liknade erfarenhet som barnen vi möter och kan förstå på djupet hur barnet har det.

God helg!

En hälsning från ungdomsgården