JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Jul på Maskrosbarn

Julen kan vara en extra jobbig tid för barn som har det svårt hemma.

På Maskrosbarn arbetar vi för att barnen ska få fina julminnen, en paus hemifrån, en trygg vuxen att prata med och vetskapen om att de inte är ensamma i sin situation.

Julen innebär många förväntningar kring julmys, familjesammankomster och traditioner och barnen tvingas under flera veckor vara nära föräldrar som inte orkar eller förmår skapa en fin jul för sina barn. Osäkerheten om hur det ska bli gör att många känner stor oro inför julen och föräldrarnas mående. Barnen får gång på gång uppleva att deras förväntningar krossas.

Hos oss på Maskrosbarn får barn stöd och möjlighet att skapa fina julminnen.

En hälsning från vår ungdomsgård i Göteborg

Våra stöd runt jul

 • Läger

  Vi arrangerar läger över julhelgen som barn från hela landet kommer till. Oförglömliga dagar av lek och avslappning varvat med stödsamtal.

  ”Det bästa med läger är att få komma iväg och träffa andra som också har det jobbigt hemma. Man får många nya vänner och slipper julafton”/ Ungdom

 • Ungdomsgård Torsdagsmys

  Inför julen skapar vi julstämning på våra ungdomsgårdar och firar jul tillsammans. Vi julpysslar, bakar, har julklappsutdelning och äter massor av god julmat. Se en julhälsning från vår ungdomsgård i Göteborg i filmen längst ned på sidan.

  ”Det bästa är att vi alla sitter tillsammans och äter ihop eller när vi spelar spel. Det har distraherat mig från alla tuffa grejer jag har annars.” /Ungdom

 • Chatt

  Vi håller vår stödchatt öppen hela julen med extra öppet på högtidsdagarna. I chatten arbetar vuxna med liknade erfarenhet som barnen vi möter.

  “Tack så mycket, jag känner mig verkligen inte lika ensam längre och är så tacksam att jag hittade er. Oavsett om det bara är genom en skärm känner jag inte mig ensam längre.” / Ungdom i chatten

 • Julklappar

  Varje år skickar vi julklappar till alla de barn som deltar i något av våra stödprogram. För några av barnen kan det vara den enda julklapp de får.

  ”Jättetack för den fina julklappen! Blev alldeles tårögd när jag kom hem och såg ett stort paket med massa fina saker från er! Då man lätt känner sig lite bortglömd i vintermörkret, värmde detta otroligt”. /Ungdom