ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Jobb som gör skillnad

Letar du efter ett meningsfullt jobb? Vill du få erfarenhet av att jobba med barn och unga? Varmt välkommen till oss på Maskrosbarn! 

Hos Maskrosbarn får barn långsiktigt stöd, gemenskap och möjlighet att förändra sitt eget liv. Maskrosbarn arbetar dagligen för att ge barnen kunskap om sin situation och sina rättigheter. Tillsammans med barnen jobbar vi för att förbättra lagar, värderingar och system som påverkar deras liv.

Lediga jobb och ideella uppdrag

Lediga jobb

Malmöansvarig

Vi söker dig som både är trygg och energirik och vill både förvalta och driva organisationen framåt. Du är trygg med att arbetsleda kollegor och brinner för att samordna andra. Vi vill också att du är bekväm med att arbeta utåtriktat genom deltagande i nätverk samt hålla presentationer och föreläsningar. Du deltar även i organisationens ledningsgrupparbete.

Läs mer om tjänsten som Malmöansvarig »

Coacher i Stockholm och Skåne
Har du vuxit upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom och/eller utsatte dig för våld och känner att du mår bra idag? Nu har du möjlighet att använda dina erfarenheter och hjälpa andra unga i liknande situation genom att bli coach hos Maskrosbarn! Som coach blir du matchad med en ungdom som du träffar en gång i veckan under 2 timmar. Varannan vecka jobbar ni med samtalsmaterial och gör olika övningar, med syfte att ungdomen ska få nya kunskaper och strategier, och varannan vecka gör ni olika aktiviteter tillsammans, t.ex fikar, bowlar eller vad ungdomen och du tycker är roligt.

Läs mer om Coach i Stockholm » 

Läs mer om Coach i Skåne » 

Ideella uppdrag

Volontär på ungdomsgård – Malmö
Har du vuxit upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom och/eller utsatte dig för våld och känner att du mår bra idag? Nu har du möjlighet att använda dina erfarenheter och hjälpa andra unga i liknande situation genom att bli volontär på vår ungdomsgård Torsdagmys i Malmö! I rollen som volontär arbetar du 1-2 torsdagskvällar i månaden, kl 16:00-21:00. Du arbetar tillsammans med 2-3 andra vuxna som tillsammans ansvarar för ca 15-20 ungdomar per tillfälle.

Läs mer om uppdraget som volontär på vår ungdomsgård i Skåne » 

Håll dig gärna uppdaterad via Facebook, Instagram och LinkedIn där vi lägger upp lediga jobb och uppdrag.

Att jobba på Maskrosbarn

På Maskrosbarn jobbar vi för att förbättra uppväxtvillkoren för unga med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Verksamheten består av två områden – stödverksamhet och påverkansarbete. Här kan du läsa mer om oss.

Idag arbetar cirka 27 medarbetare heltid i vår verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. I vår stödverksamhet jobbar ytterligare ett hundratal timanställda som ungdomsledare på våra ungdomsgårdar, lägerledare på våra helg– och lovläger, coacher, samt som digitala kuratorer. Chatten bemannas av volontärer runt om i Sverige.

Frågor & Svar

Våra värdeord

Gemenskap
Trygghet
Glädje
Tillit
Visa fler

Här hittar du Maskrosbarn värdegrund och uppförandekod.