JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Jobba hos oss

Letar du efter ett meningsfullt jobb? Vill du få erfarenhet av att jobba med barn och unga? Varmt välkommen till oss på Maskrosbarn! 

Lediga jobb

Verksamhetsutvecklare – Stockholm eller Göteborg

Vi söker dig som är strategisk, nyfiken och som vill arbeta för att skapa Maskrosbarns framtid! Denna tjänst är placerad på vårt kontor i Stockholm eller Göteborg och är ett föräldravikariat på 12 månader med ev. möjlighet till förlängning.
Läs mer om tjänsten som verksamhetsutvecklare.

Insamlingskommunikatör med inriktning CRM & lojalitet

Vi söker nu en målinriktad, självständig och nyfiken person till vårt insamlingsteam, för att skapa kommunikation som engagerar, stärker vår kännedom och ökar våra insamlade medel. Du gillar digital kommunikation, analys och är tekniskt lagd.
Läs mer om tjänsten som insamlingskommunikatör.

Praktikplatser

Praktik inom verksamhetsutveckling – Stockholm

Vi söker dig som är intresserad av ideell sektor och vill lära dig mer om verksamhetsutveckling och påverkan inom en barnrättsorganisation.
Läs mer om praktikplatsen här.

Ideella uppdrag

Vi har just nu inga lediga ideella uppdrag.

Håll dig gärna uppdaterad via Facebook, Instagram och LinkedIn där vi lägger upp lediga jobb och uppdrag.

Att jobba på Maskrosbarn

På Maskrosbarn jobbar vi för att förbättra uppväxtvillkoren för unga med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Verksamheten består av två områden – stödverksamhet och påverkansarbete. Här kan du läsa mer om oss.

Idag arbetar cirka 27 medarbetare heltid i vår verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. I vår stödverksamhet jobbar ytterligare ett hundratal timanställda som ungdomsledare på våra ungdomsgårdar, lägerledare på våra helg– och lovläger, coacher, samt som digitala kuratorer. Chatten bemannas av volontärer runt om i Sverige.

Frågor & Svar

 • Måste man ha egen erfarenhet av att vara maskrosbarn för att kunna jobba hos er?

  Då identifikation är en del av vår metod har vi som krav att alla som jobbar inom stödverksamheten och har kontakt med ungdomarna som söker stöd hos oss har liknande erfarenhet som de unga vi stöttar. Övriga kontorstjänster kräver inte att du ha egen erfarenhet av att vara maskrosbarn.

 • Vilken typ av volontäruppdrag kan man söka hos er?

  Vår chatt bemannas av vuxna maskrosbarn som jobbar ideellt med att ge stöd åt ungdomar. Man kan även jobba som volontär på våra ungdomsgårdar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

 • Tar ni emot praktikanter?

  Ibland har vi möjlighet att göra det. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier!

 • Jag bor varken i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Kan jag jobba på distans?

  Du kan jobba i vår chatt, som digital kurator eller på läger oavsett var du bor i landet.

 • Hur ofta rekryteringar ni till stödprogrammen?

  Vi brukar rekrytera minst en gång på våren och en gång på hösten till våra stödprogram. Håll utkik här och i våra sociala medier!

Våra värdeord

Gemenskap
Trygghet
Glädje
Tillit
Visa fler

Här hittar du Maskrosbarn värdegrund och uppförandekod.