JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Jobba hos oss

Letar du efter ett meningsfullt jobb? Vill du få erfarenhet av att jobba med barn och unga? Varmt välkommen till oss på Maskrosbarn! 

Lediga jobb

Handledare för coacher- Stockholm (föräldravikariat)

Vi söker nu dig som vill arbeta med att rekrytera och utbilda coacher, ha en nära kontakt med ungdomarnas socialsekreterare, handleda coacher och arbeta införsäljande till/mot socialtjänst. Tjänsten är ett föräldravikariat med chans till förlängning.
Läs mer om tjänsten här.

Coacher – Stockholm

Som coach blir du matchad med en ungdom som du träffar en gång i veckan under 2 timmar. Då identifikation är en del av vår metodik är det ett krav att våra coacher själva identifierar sig som maskrosbarn, men mår bra idag.
Läs mer om tjänsten här.

Praktikplatser

Praktik inom stödverksamheten – Stockholm och Göteborg

Som praktikant inom vår stödverksamhet arbetar du både med att direkt möta ungdomarna vi arbetar med, men även med planering och administration. För dessa praktikplatser krävs att du själv identifierar dig som ett maskrosbarn och mår bra idag.
Läs mer om praktikplatsen i Stockholm här.
Läs mer om praktikplatsen i Göteborg här.

Praktik inom verksamhetsutveckling och påverkan – Stockholm

Vi söker dig som är intresserad av ideell sektor och vill lära dig mer om verksamhetsutveckling och påverkan inom en barnrättsorganisation. Som person är du nyfiken och självgående, som gillar att ta initiativ och att ha kontakt med nya människor.
Läs mer om praktikplatsen här.

Innehållsproducent digitala kanaler – Stockholm

Som praktiserande innehållsproducent kommer du arbeta med att producera, paketera och publicera innehåll på våra sociala medier. Vi söker dig som har en god formkänsla, är en duktig skribent och intresserad av kommunikation som skapar engagemang.
Läs mer om praktikplatsen här.

Ideella uppdrag

Volontär i chatten – hela landet

I rollen som volontär i det digitala stödet utför du ditt uppdrag hemifrån. Du chattar med ungdomar en till två kvällar i månaden, två timmar per tillfälle. För att jobba som volontär i chatten krävs att du själv identifierar dig som ett maskrosbarn och mår bra idag.
Läs mer om uppdraget.

Volontär på vår ungdomsgård – Stockholm

I rollen som volontär på vår ungdomsgård Torsdagsmys arbetar du en till två torsdagskvällar i månaden, ca. fem timmar per tillfälle. För att jobba som volontär på ungdomsgården krävs att du själv identifierar dig som ett maskrosbarn och mår bra idag.
Läs mer om uppdraget.

Håll dig gärna uppdaterad via Facebook, Instagram och LinkedIn där vi lägger upp lediga jobb och uppdrag.

Att jobba på Maskrosbarn

På Maskrosbarn jobbar vi för att förbättra uppväxtvillkoren för unga med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Verksamheten består av två områden – stödverksamhet och påverkansarbete. Här kan du läsa mer om oss.

Idag arbetar cirka 27 medarbetare heltid i vår verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. I vår stödverksamhet jobbar ytterligare ett hundratal timanställda som ungdomsledare på våra ungdomsgårdar, lägerledare på våra helg– och lovläger, coacher, samt som digitala kuratorer. Chatten bemannas av volontärer runt om i Sverige.

Frågor & Svar

 • Måste man ha egen erfarenhet av att vara maskrosbarn för att kunna jobba hos er?

  Då identifikation är en del av vår metod har vi som krav att alla som jobbar inom stödverksamheten och har kontakt med ungdomarna som söker stöd hos oss har liknande erfarenhet som de unga vi stöttar. Övriga kontorstjänster kräver inte att du ha egen erfarenhet av att vara maskrosbarn.

 • Vilken typ av volontäruppdrag kan man söka hos er?

  Vår chatt bemannas av vuxna maskrosbarn som jobbar ideellt med att ge stöd åt ungdomar. Man kan även jobba som volontär på våra ungdomsgårdar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

 • Tar ni emot praktikanter?

  Ibland har vi möjlighet att göra det. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier!

 • Jag bor varken i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Kan jag jobba på distans?

  Du kan jobba i vår chatt, som digital kurator eller på läger oavsett var du bor i landet.

 • Kan jag skicka en spontanansökan?

  Vi tar endast emot jobbansökningar när vi har lediga tjänster och uppdrag som annonserats ut. Håll gärna utkik här på vår hemsida och i våra sociala medier.

 • Hur ofta rekryteringar ni till stödprogrammen?

  Vi brukar rekrytera minst en gång på våren och en gång på hösten till våra stödprogram. Håll utkik här och i våra sociala medier!

Våra värdeord

Gemenskap
Trygghet
Glädje
Tillit
Visa fler

Här hittar du Maskrosbarn värdegrund och uppförandekod.