JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Jobba hos oss

Letar du efter ett meningsfullt jobb? Vill du få erfarenhet av att jobba med barn och unga? Varmt välkommen till oss på Maskrosbarn! 

Vi söker just nu både coacher och volontärer som själva identifierar sig som maskrosbarn, men som mår bra idag och vill engagera sig och hjälpa ungdomar.

Lediga jobb

Coacher- Stockholm

Som coach blir du matchad med en ungdom som du träffar en gång i veckan under 2 timmar. Du kommer tillsammans med ungdomen göra ett strukturerat samtalsmaterial med olika övningar, med syfte att ungdomen ska få nya kunskaper och strategier. Ni kommer också ha möjlighet att göra olika aktiviteter tillsammans, t.ex fika, klättra, bowla eller vad ungdomen och du tycker är roligt.

Läs mer om uppdraget som coach.

Ideella uppdrag

Volontärer till vår chatt – hela landet

I rollen som volontär i vår chatt utför du ditt uppdrag hemifrån. Du chattar med ungdomar en till två kvällar i månaden mellan 20:00-22:00. Du får regelbunden handledning och uppföljning av oss. Chatten är ett bra första steg för ungdomarna att börja prata om hur det har det hemma.
Läs mer om uppdraget som volontär i vår chatt.

Håll dig gärna uppdaterad via Facebook, Instagram och LinkedIn där vi lägger upp lediga jobb och uppdrag.

Att jobba på Maskrosbarn

På Maskrosbarn jobbar vi för att förbättra uppväxtvillkoren för unga med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Verksamheten består av två områden – stödverksamhet och påverkansarbete. Här kan du läsa mer om oss.

Idag består Maskrosbarn av cirka 27 medarbetare som arbetar heltid och över 170 personer som jobbar deltid som ledare på våra ungdomsgårdar, lägerledare på våra helg– och lovläger , som coacher och som digitala kuratorer.   Chatten bemannas av volontärer runt om i Sverige.

Frågor & Svar

 • Måste man ha egen erfarenhet av att vara maskrosbarn för att kunna jobba hos er?

  Då identifikation är en del av vår metod har vi som krav att alla som jobbar inom stödverksamheten och har kontakt med ungdomarna som söker stöd hos oss har liknande erfarenhet som de unga vi stöttar. Övriga kontorstjänster kräver inte att du ha egen erfarenhet av att vara maskrosbarn.

 • Vilken typ av volontäruppdrag kan man söka hos er?

  Vår chatt bemannas av vuxna maskrosbarn som jobbar ideellt med att ge stöd åt ungdomar. Man kan även jobba som volontär på våra ungdomsgårdar i Stockholm, Malmö och Göteborg.

 • Tar ni emot praktikanter?

  Ibland har vi möjlighet att göra det. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier!

 • Jag bor varken i Stockholm, Malmö eller Göteborg. Kan jag jobba på distans?

  Du kan jobba i vår chatt, som digital kurator eller på läger oavsett var du bor i landet.

 • Hur ofta rekryteringar ni till stödprogrammen?

  Vi brukar rekrytera minst en gång på våren och en gång på hösten till våra stödprogram. Håll utkik här och i våra sociala medier!

Våra värdeord

Gemenskap
Trygghet
Glädje
Tillit
Visa fler

Här hittar du Maskrosbarn värdegrund och uppförandekod.