HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Jobb som gör skillnad

Letar du efter ett meningsfullt jobb? Vill du få erfarenhet av att jobba med barn och unga? Varmt välkommen till oss på Maskrosbarn! 

Hos Maskrosbarn får barn långsiktigt stöd, gemenskap och möjlighet att förändra sitt eget liv. Maskrosbarn arbetar dagligen för att ge barnen kunskap om sin situation och sina rättigheter. Tillsammans med barnen jobbar vi för att förbättra lagar, värderingar och system som påverkar deras liv.

Lediga jobb och ideella uppdrag

Lediga jobb

Coach – Stockholm
Som coach blir du matchad med en ungdom som du träffar en gång i veckan under 2 timmar, under minst ett års tid. Ni kommer både göra olika övningar tillsammans, med syfte att ungdomen ska få nya kunskaper och strategier, men även olika roliga aktiviteter som t.ex. fika, klättra, bowla eller annat som ungdomen och du tycker om. Vi söker dig som själv identifierar dig som maskrosbarn, men som mår bra idag.
Läs mer om tjänsten här.

Helglägerledare- Göteborg
Helglägerverksamheten i Göteborg vänder sig till familjehemsplacerade ungdomar. Vi söker nu dig som själv identifierar dig som maskrosbarn och som är varm, öppen och genuin i ditt bemötande av ungdomar och kollegor. Du behöver vara prestigelös i ditt arbete då lägerdagarna är som ett stort kollektiv där alla behöver hjälpa till med alltifrån städning till att leda lekar. 
Läs mer om tjänsten här.

Coach till placerade ungdomar – Göteborg
Som coach blir du matchad med en ungdom som är placerade i familje- jour- eller HVB-hem och som du träffar en gång i veckan under 3 timmar, under minst ett års tid. Ni kommer både göra olika övningar tillsammans, med syfte att ungdomen ska få nya kunskaper och strategier, men även olika roliga aktiviteter som t.ex. fika, klättra, bowla eller annat som ungdomen och du tycker om. Vi söker dig som själv identifierar dig som maskrosbarn, men som mår bra idag.
Läs mer om tjänsten här.

Ideella uppdrag

Volontärer till ungdomsgård – Göteborg
Vår ungdomsgård Torsdagsmys har öppet varje torsdagskväll mellan 16.30-20.00 och bedrivs i vår lokaler i centrala Göteborg, eller ute på stan där vi gör olika aktiviteter. Torsdagsmysen är en fristad för många ungdomar där de får trygghet, värme och ovärderliga relationer. Vi söker dig som identifierar dig som maskrosbarn, men som mår bra idag och vill vara med och förändra unga människors liv och ger dem en gemenskap och trygghet.
Läs mer om uppdraget här.

Här kan du läsa om Sebastian och varför han valt att engagera sig hos oss som volontär, coach och lägerledare.

Håll dig gärna uppdaterad via Facebook, Instagram och LinkedIn där vi lägger upp lediga jobb och uppdrag.

Att jobba på Maskrosbarn

På Maskrosbarn jobbar vi för att förbättra uppväxtvillkoren för unga med föräldrar som har ett missbruk, en psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Verksamheten består av två områden – stödverksamhet och påverkansarbete. Här kan du läsa mer om oss.

Idag arbetar cirka 27 medarbetare heltid i vår verksamhet i Stockholm, Göteborg och Malmö. I vår stödverksamhet jobbar ytterligare ett hundratal timanställda som ungdomsledare på våra ungdomsgårdar, lägerledare på våra helg– och lovläger, coacher, samt som digitala kuratorer. Chatten bemannas av volontärer runt om i Sverige.

Frågor & Svar

Våra värdeord

Gemenskap
Trygghet
Glädje
Tillit
Visa fler

Här hittar du Maskrosbarn värdegrund och uppförandekod.