ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS

Sommar på Maskrosbarn

Sommaren är en svår tid för barn som lever i utsatthet. Skola och andra aktiviteter stänger och de spenderar mer tid med familjen.

På Maskrosbarn arbetar vi för att barnen ska få fina sommarminnen, en paus hemifrån, en trygg vuxen att prata med, någon som lyssnar och vetskapen om att de inte är ensamma i sin situation.

Våra stöd i sommar

Läger – vi arrangerar läger som barn från hela landet kommer till. Några oförglömliga veckor av lek och avslappning varvat med stödsamtal och kunskap om sin situation.

”Det bästa med läger är att få komma iväg och träffa andra som också har haft det tufft som en själv. Man får många nya vänner”/ Ungdom 15 år

Sommarmys – Våra ungdomsgårdar i Stockholm, Göteborg och Malmö förvandlas till sommarmys. Vi hittar på massor av roliga saker tillsammans med barnen, som exempelvis att åka på utflykt, ha picknick eller åka och bada.

”När jag tänker på Maskrosbarn tänker jag på gemenskap, som jag aldrig upplevt förut” /Ungdom 16 år 

Chatten – Vi håller chatten öppen hela sommaren med extra öppet över storhelger. För många barn är det i vår chatt som de för första gången berättar för någon vuxen om hur de har det hemma. I chatten arbetar vuxna med liknade erfarenhet som barnen vi möter.

“Tack så mycket, jag känner mig verkligen inte lika ensam längre och är så tacksam att jag hittade er. Oavsett nu om detta bara är igenom en skärm känner jag inte mig ensam längre.” / Ungdom i chatten

Kurator online – Under hela sommaren kan barn få stödsamtal genom våra kuratorer online. Ett stöd som vi tog fram för att ha möjlighet att stötta fler barn under pandemin och som nu är ett permanent stödprogram.

Barnombud – Många barn som söker stöd hos Maskrosbarn har kontakt med socialtjänsten. Ofta får vi höra att de inte upplever att de blir lyssnade på eller får det stöd de behöver. Våra barnombud finns som stöd hela sommaren och kan hjälpa till med att bland annat föra fram barnets önskemål och stötta vid överklagan av beslut.

Glad sommar!
/Maskrosbarn