HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Träffa våra engagerade

Hej Sebastian! Varför engagerar du dig hos Maskrosbarn?
Jag sökte mig till Maskrosbarn som volontär då jag själv är uppväxt med en förälder som har alkoholmissbruk och jag kände att jag ville göra något för unga som är i samma sits som jag var i. För mig är Maskrosbarn något som ger mig mening. Jag är tacksam över att kunna få hjälpa andra och ge tillbaka. Oftast behöver ungdomarna bara någon som lyssnar och pratar med dem på deras språk. Man tror kanske inte alltid att det man säger till ungdomarna hjälper så mycket, men det gör det, även om det tar en stund.
Att arbeta på Maskrosbarn är fantastiskt och man kan både utmanas, blir frustrerad, ledsen men samtidigt glad när man märker att det man gör faktiskt ger något till ungdomarna.

Berätta om ditt uppdrag
I mitt uppdrag som volontär så deltar jag på Torsdagsmys, som är en ungdomsgård där vi gör olika aktiviteter med ungdomarna. Ibland gör vi utflykter och ibland bara hänger vi i Maskrosbarns lokaler där vi äter middag tillsammans och gör en aktivitet efteråt. När jag hade varit volontär i ca 1 år så dök möjligheten att söka uppdrag som coach samt att bli lägerledare upp. Som coach matchas man med en ungdom som man träffar ca 1 gång i veckan under ett år. På sommarläger åker vi iväg till en lägergård i 10 dagar med ungdomar från hela Sverige.

Har du något speciellt kärt minne?
Jag minns speciellt under ett sommarläger när en ungdom öppnade upp sig mer och mer under lägrets gång, och jag kände att jag kunde hjälpa genom att bara finnas där för ungdomen. Oftast säger de inte med ord att de anförtror sig för dig – det är något man märker.

Se våra lediga tjänster och uppdrag här.