JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Träffa våra engagerade

Hej Sebastian! Varför engagerar du dig hos Maskrosbarn?
Jag sökte mig till Maskrosbarn som volontär då jag själv är uppväxt med en förälder som har alkoholmissbruk och jag kände att jag ville göra något för unga som är i samma sits som jag var i. För mig är Maskrosbarn något som ger mig mening. Jag är tacksam över att kunna få hjälpa andra och ge tillbaka. Oftast behöver ungdomarna bara någon som lyssnar och pratar med dem på deras språk. Man tror kanske inte alltid att det man säger till ungdomarna hjälper så mycket, men det gör det, även om det tar en stund.
Att arbeta på Maskrosbarn är fantastiskt, och man kan både utmanas och bli ledsen, men samtidigt glad, när man märker att det man gör faktiskt ger något till ungdomarna.

Berätta om ditt uppdrag
I mitt uppdrag som volontär så deltar jag på Torsdagsmys, som är en ungdomsgård där vi gör olika aktiviteter med ungdomarna. Ibland gör vi utflykter och ibland bara hänger vi i Maskrosbarns lokaler där vi äter middag tillsammans och gör en aktivitet efteråt. När jag hade varit volontär i ca 1 år så dök möjligheten att söka uppdrag som coach samt att bli lägerledare upp. Som coach matchas man med en ungdom som man träffar ca 1 gång i veckan under ett år. På sommarläger åker vi iväg till en lägergård i 10 dagar med ungdomar från hela Sverige.

Har du något speciellt kärt minne?
Jag minns speciellt under ett sommarläger när en ungdom öppnade upp sig mer och mer under lägrets gång, och jag kände att jag kunde hjälpa genom att bara finnas där för ungdomen. Oftast säger de inte med ord att de anförtror sig för dig – det är något man märker.

Se våra lediga tjänster och uppdrag här.

Hej Josefin, varför har du valt att engagera dig som volontär?
Jag har själv erfarenhet av att växa upp med en förälder med psykisk ohälsa och alkoholmissbruk. När jag var ung var jag ofta inne på Maskrosbarns hemsida och tog del av informationen där, vilket gjorde att jag kände mig mindre ensam. När jag i vuxen ålder såg att det fanns en möjlighet att engagera sig i Maskrosbarns chatt kändes det som något väldigt fint och viktigt att göra. Att nu få möjligheten att vara en av de personer som möter de ungdomar som går in på samma hemsida som jag själv gjorde för över 10 år sedan på jakt efter hjälp, sammanhang och någon som lyssnar, känns väldigt värdefullt och stort!

Vad är det bästa med att jobba som volontär?
Det finns många bra saker med att jobba som volontär på Maskrosbarn. Eftersom jag jobbar i chatten skulle jag ändå säga att det bästa är alla samtal som sker med ungdomarna. När jag går på mitt pass vet jag aldrig vad det är som väntar de kommande två timmarna, samtalen varierar mycket. Det stöd som man får av de andra volontärerna och från handledaren är också mycket fint. Hittills har mina år som volontär hos Maskrosbarn verkligen varit utvecklande och utmanande!

Se våra lediga tjänster och uppdrag här.