JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Min historia - elevföreläsning

En elevföreläsning om att växa upp med svåra hemförhållanden.

Min historia – en elevföreläsning som berör

Syftet med vår föreläsning för högstadie- och gymnasieelever är att genom egna erfarenheter sprida kunskap om hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk och/eller utsätter en för våld. Vi visar att det går att må bra trots att ens förälder mår dåligt och minskar tabun kring frågan. Föreläsningen innehåller också information om vart ungdomarna kan vända sig för att få stöd.

Föreläsningen är en timme lång och vi stannar kvar efteråt för att svara på frågor. Vi ber er därför att avsätta totalt 90 minuter för vårt besök.

Under 2021 nådde vi över 12 000 elever runtom i Sverige med våra elevföreläsningar! Många skolor vi föreläser för bokar återkommande in oss under skolans hälsofrämjande dagar.

Kontakta natalia@maskrosbarn.org, eller använd formuläret längre ner för att boka en föreläsning till din skola.

Visste du att…

…omkring 5-6 elever i varje klass lever i familjer där föräldern har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld? 72% av eleverna säger att deras hemsituation har påverkat deras skolarbete negativt. (Enligt rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går”, Maskrosbarn 2019)

Frågor & Svar

 • Hur bokar jag en föreläsning för mina elever?

  Vad roligt att du är intresserad av våra elevföreläsningar! Hör av dig till natalia@maskrosbarn.org så får du hjälp med bokning.

 • Hur lång är föreläsningen?

  Föreläsningen är ca en timme. Vi stannar kvar efteråt och svarar på frågor från eleverna, så avsätt gärna 1,5 timme för vårt besök.

 • Vad kostar föreläsningen?

  Priset varierar beroende på upplägg och ort. Kontakta oss gärna för en offert!

 • Kan föreläsningen genomföras digitalt?

  För att få ut det mesta av föreläsningen rekommenderar vi att den genomförs på plats, men vid önskemål håller vi även digitala föreläsningar.

 • Vem riktar sig föreläsningen till?

  Föreläsningen är framtagen till ungdomar mellan 13-19 år.

Vill du veta mer?

Kontakta mig!
Visa fler

Skicka förfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Föreläsningar och utbildningar

Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap, fördjupad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Läs mer om våra olika föreläsningar och utbildningar under respektive kategori.