JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Hälso- och sjukvård

De ungdomar vi på Maskrosbarn möter pratar ofta om hälso- och sjukvårdspersonal som en oerhört viktig grupp av professionella. En grupp som kan göra stor skillnad med små medel.

Hör ungas tankar om sina situationer och hur de vill att vuxna professionella ska arbeta för att stödja dem.

Kontakta anna@maskrosbarn.org om du vill ha hjälp att skräddarsy en föreläsning eller utbildning.

Se alla våra föreläsningar och utbildningar här.

 • Hälso- och sjukvård

  Att växa upp som maskrosbarn

  Ta del av föreläsarens egna historia om att vara barn till en förälder som har ett missbruk eller mår psykiskt dåligt.
  Läs vidare här
 • Hälso- och sjukvård

  Vad ungdomar vill ha för stöd av vuxna

  Boka denna föreläsning om vad ungdomar vill ha för stöd av vuxna i samhället. Vi skräddarsyr föreläsningen så att den passar just er verksamhet.
  Läs vidare här
 • Hälso- och sjukvård

  Öka ungdomars delaktighet

  Kunskap direkt från målgruppen Välkommen till en inspirerande utbildning som fokuserar på att ge kunskap direkt från målgruppen om hur ungas delaktighet kan implementeras och utvecklas inom just er verksamhet. Ni får ta del av konkreta tips och idéer direkt från unga om hur du kan arbeta med delaktighet och medskapande. Ni får också ta del av varför ni ska arbeta med delaktighet, vad resultatet av detta blir samt ungdomars tankar om varför det är så viktigt för dem. Utöver detta kommer det även finnas tid för diskussioner och reflektioner. De övningar vi gör fokuserar bland annat på teori kring barns delaktighet kopplat till barns rättigheter/lagstiftning, men också på deltagarnas egna tankar om barns delaktighet, organisatoriska möjligheter/hinder, värderingsövningar, idégenerering och mycket mer.
  Läs vidare här
 • Hälso- och sjukvård

  Ungdomars röster om barnkonventionen

  Att barnkonventionen blivit lag innebär en enorm utmaning i det praktiska arbetet med barn och unga. Vad kommer krävas för att barnkonventionen ska få ett faktiskt genomslag och göra skillnad för barn på riktigt? Teoretisk kunskap om barnkonventionen och vad lagen innebär är en förutsättning, men utan att involvera och lyssna till de som faktiskt berörs - barnen - riskerar vi att hamna fel när vi omsätter kunskapen i praktiken. Genom ungdomarnas egna röster, kunskap och tankar lyfter vi i denna föreläsning barnets perspektiv på rättighetsbaserat arbete i processer på bland annat socialtjänsten och hälso- och sjukvården. Vi får veta mer om hur barnen själva vill att vuxna professionella ska tillgodose deras rättigheter och leva upp till barnkonventionen. Övriga föreläsningar och utbildningar Hälso- och sjukvård
  Läs vidare här

Frågor? Kontakta mig!

Visa fler