JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Ungdomars röster om barnkonventionen

En föreläsning utifrån ungdomars egna röster, kunskap och tankar

Att barnkonventionen blivit lag innebär en enorm utmaning i det praktiska arbetet med barn och unga. Vad kommer krävas för att barnkonventionen ska få ett faktiskt genomslag och göra skillnad för barn på riktigt? Teoretisk kunskap om barnkonventionen och vad lagen innebär är en förutsättning, men utan att involvera och lyssna till de som faktiskt berörs – barnen – riskerar vi att hamna fel när vi omsätter kunskapen i praktiken.


Genom ungdomarnas egna röster, kunskap och tankar lyfter vi i denna föreläsning barnets perspektiv på rättighetsbaserat arbete i processer på bland annat socialtjänsten och hälso- och sjukvården. Vi får veta mer om hur barnen själva vill att vuxna professionella ska tillgodose deras rättigheter och leva upp till barnkonventionen.


Övriga föreläsningar och utbildningar

Hälso- och sjukvård

Vill du veta mer?

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Kontakta mig gärna för bokning!

Visa fler

Föreläsningar och utbildningar

Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap, fördjupad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Läs mer om våra olika föreläsningar och utbildningar under respektive kategori.