HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Coachprogrammet – en biståndsbedömd stödinsats

Coachprogrammet är en biståndsbedömd stödinsats som socialtjänsten kan bevilja ungdomar mellan 13-19 år som har en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk eller som utsätter dem för våld.

Om Maskrosbarn coachprogram

Genom coachprogrogrammet får ungdomar ett kontinuerligt och individanpassat stöd från en trygg person, som själv vuxit upp med en förälder med missbruk eller psykisk sjukdom. Då identifikation är en del av vår metod, har vi som krav att alla som jobbar som coacher har egen bakgrund som maskrosbarn. Det blir en ovärderlig kontakt där ungdomar får komma hemifrån och fokusera på sig själv och sina behov.

Ungdomen som beviljas insatsen matchas ihop med en en vuxen som de träffar en gång i veckan under 1-3 års tid. Under träffarna varvas samtal med olika aktiviteter.

”Ibland när jag mår dåligt tänker jag på dig. Att du också haft det jobbigt hemma och mått dåligt. Men att du mår bra nu, träffar dina föräldrar när du själv vill, har lägenhet, pluggar osv. Och då tänker jag att så kan jag också ha det.”
/Ungdom 15 år

Samtalen utgår ifrån vårt metodmaterial som följer olika teman som är relevanta för ungdomens situation och består bland annat av övningar kring hantering av känslor, självkänsla, framtid och kunskap om missbruk och psykisk ohälsa.

Coachprogrammet finns i Stockholm och Malmö och har korta väntetider – insatsen kan oftast sättas in inom några veckor.

Coach vid placering
Coach vid placering (CVP) utgår ifrån samma upplägg som coachprogrammet men riktar sig till ungdomar som är placerade i familjehem. Insatsen finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Varmt välkommen att boka ett informationsmöte med oss!

Vill du veta mer?

Kontakta mig!
Aleksandra Janusik-Sandhu

Ansvarig för Coachprogrammet Stockholm
073-566 57 89
aleksandra@maskrosbarn.org

Visa fler

Frågor & Svar