JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Få stöd av en coach

Vill du prata och få långsiktigt stöd av någon som förstår? Ansök om att få en egen coach!

Vill du prata och få långsiktigt stöd av någon som förstår?

Via vårt coachprogram kan du få stöd av en coach under 1-3 år. För att få en coach behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du kan få en coach, men vi hjälper dig gärna att ansöka. Coachen är ett vuxet maskrosbarn som vet hur det kan kännas att ha det jobbigt hemma.

Du och din coach träffas en gång i veckan i ungefär två timmar. Varannan vecka bestämmer ni helt själva vad ni vill hitta på; ni kanske fikar, gör aktiviteter du tycker är roliga eller pratar om det som du tycker är viktigt just då.  Den andra veckan pratar ni om olika teman som till exempel familj, dina rättigheter när du träffar vuxna, eller mål och drömmar du har för framtiden. Coachprogrammet finns i Stockholm, Göteborg och Skåne.

Coach vid placering riktar sig till dig som är placerad i jour-, familjehem, stödboenden, HVB-hem eller Sis ungdomshem. Programmet finns i Stockholm, Göteborg och Skåne.

Vill du ha en coach? Hör av dig till Mia Florén  sms/eller ring 070-491 31 71 mia@maskrosbarn.org.

Om coachprogrammet inte passar dig, kan du istället gå på stödsamtal hos en kurator. Kuratorsamtal kräver inte en ansökan via socialtjänsten. Läs mer om stödsamtal och Digital kurator.

 

Min coach betyder väldigt mycket för mig. Det känns bra att prata med någon som man vet förstår vad man går igenom, lite som en säker punkt. Jag känner mig inte lika ensam med min coach. 

/Ungdom

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig!
Visa fler

Frågor & Svar

  • Kan jag få en coach oavsett vart jag än bor i landet?

    Du kan få en coach om du bor i Stockholm, Göteborg eller i Skåne.

  • Vad är skillnaden mellan en coach och kurator hos Maskrosbarn?

    För att få en coach hos Maskrosbarn måste man ansöka om det via socialtjänsten, medan stödsamtal hos våra kuratorer inte kräver en ansökan hos socialtjänsten. En coach träffar du regelbundet under 1-3 år, en kurator träffar du max 10 gånger.

  • Vad är skillnaden mellan Coachprogrammet och Coach vid placering?

    Båda stöden beviljas via socialtjänsten, men Coach vid placering riktar sig enbart till dig som är placerad i familjehem, HVB eller Sis ungdomshem. Hör av dig så hjälper vi dig ansöka!

Välkommen till Maskrosbarn!

Vi finns här för dig som är mellan 13-19 år och känner att det är jobbigt hemma. Att våga ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre!