JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Få stöd av en coach

Vill du prata och få långsiktigt stöd av någon som förstår? Ansök om att få en egen coach!

Vill du prata och få långsiktigt stöd av någon som förstår?

Via vårt coachprogram kan du få stöd av en coach under 1-3 år. För att få en coach behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du kan få en coach, men vi hjälper dig gärna att ansöka. Coachen är ett vuxet maskrosbarn som vet hur det kan kännas att ha det jobbigt hemma.

Du och din coach träffas en gång i veckan i ungefär två timmar. Varannan vecka bestämmer ni helt själva vad ni vill hitta på; ni kanske fikar, gör aktiviteter du tycker är roliga eller pratar om det som du tycker är viktigt just då.  Den andra veckan pratar ni om olika teman som till exempel familj, dina rättigheter när du träffar vuxna, eller mål och drömmar du har för framtiden. Coachprogrammet finns i Stockholm och Skåne.

Coach vid placering riktar sig till dig som är placerad i jour-, familjehem, stödboenden, HVB-hem eller Sis ungdomshem. Programmet finns i Stockholm, Göteborg och Skåne.

För mer information, hör av dig till: aleksandra@maskrosbarn.org

Om coachprogrammet inte passar dig, kan du istället gå på stödsamtal hos en kurator. Kuratorsamtal kräver inte en ansökan via socialtjänsten. Läs mer om stödsamtal och Digital kurator.

 

Frågor & Svar

 • Hur kan jag få en coach?

  Vad kul att du vill ha en coach! Hör av dig till aleksandra@maskrosbarn.org så berättar jag mer.

 • Kan jag få en coach oavsett vart jag än bor i landet?

  Du kan få en coach om du bor i Stockholm eller i Skåne. Coach vid placering finns både i Stockholm, Göteborg och Skåne.

 • Vad är skillnaden mellan en coach och kurator hos Maskrosbarn?

  För att få en coach hos Maskrosbarn måste man ansöka om det via socialtjänsten, medan stödsamtal hos våra kuratorer inte kräver en ansökan hos socialtjänsten. En coach träffar du regelbundet under 1-3 år, en kurator träffar du max 10 gånger.

 • Vad är skillnaden mellan Coachprogrammet och Coach vid placering?

  Coach vid placering riktar sig till dig som är placerad i familjehem. Båda stöden beviljas via socialtjänsten. Här av dig så hjälper vi dig ansöka!

Vill du veta mer?

Hör gärna av dig!
Visa fler

Våra stöd och aktiviteter

Du som är mellan 13-19 år och det har det jobbigt hemma kan få stöd hos Maskrosbarn. Hos oss möter du trygga vuxna som vet hur det är att ha en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter en för våld.