JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Digital kurator

Har du det jobbigt hemma? Vill du ha stöd av någon som förstår hur det kan kännas? Boka ett samtal med en kurator via telefon eller video.

Prata med kurator – via telefon eller videosamtal

Vi som jobbar som kuratorer på Maskrosbarn har själva haft en tuff uppväxt och finns här för att lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar du har. Vi pratar om det som känns viktigt för dig, till exempel hur du mår, hur det är hemma eller vad det finns för hjälp att få.

Samtalen är gratis och din vårdnadshavare behöver inte godkänna att du har kontakt med oss. Du kan boka samtal på telefon eller video – du väljer vad som känns bäst för dig.

Har du några frågor innan du känner dig redo att boka tid, är du varmt välkommen att höra av dig till maria@maskrosbarn.org eller sms:a/ring 076-721 02 56. Vill du lära känna våra kuratorer lite närmare, kan du läsa mer om dem längre ner på sidan.

Se lediga tider och boka här 

Frågor & Svar

 • Vad är en kurator?

  En kurator är en utbildad vuxen person som du kan prata med - det är en person som lyssnar, stöttar och finns där för dig. Kuratorn har tystnadsplikt och på Maskrosbarn har alla kuratorer själv erfarenhet av hur det är att vara ung och ha det svårt hemma. En kurator kan också svara på frågor, göra övningar tillsammans med dig och diskutera vilka andra typer typer av stöd du kan få.

 • Kostar det att prata med en kurator?

  Det är helt gratis, precis som alla våra stöd och aktiviteter.

 • Hur många gånger kan jag ha samtal med en Digital kurator?

  Du kan prata med din kurator upptill 10 gånger. Därefter finns det flera former av stöd du kan fortsätta med på Maskrosbarn

 • Hur långt är varje samtal?

  Varje samtal är en ungefär en timme.

 • Mellan vilka tider kan jag prata med en kurator?

  Se lediga tider genom länken ovan. Våra kuratorer har både dag- och kvällstider.

 • Kan jag vara anonym?

  Nej, du kan inte vara anonym i dessa samtal eftersom du behöver ange namn och telefonnummer eller mailadress. Om du vill vara anonym kan du testa vår chatt som du hittar i en pop-up ruta längst ner på sidan.

 • Vad är skillnaden mellan en coach och en kurator hos Maskrosbarn?

  För att få en coach hos Maskrosbarn måste man ansöka om det via socialtjänsten, medan stödsamtal hos våra kuratorer inte kräver det. En coach träffar man under 1-3 år, medan man träffar en kurator max 10 gånger.

 • Tystnadsplikt och sekretess

  Vi har tystnadsplikt, vilket innebär att vi inte får lämna ut uppgifter om dig, eller föra vidare vad du berättat för oss till andra.

De är oss du får prata med!
Visa fler

Hej André- vem är du?

Jag heter André Sturesson och har vuxit upp i Helsingborg men bor nu i Stockholm sedan en tid tillbaka. Förutom att jobba som kurator på Maskrosbarn så har jag samtal med vuxna klienter och gör föreläsningar om hur man kan må bättre. På fritiden tycker jag om att vara med min sambo och mina vänner. Tränar gör jag också en del.

Vad är det bästa med att jobba som kurator på Maskrosbarn?
Det är att få prata med alla barn och ungdomar som söker sig till oss. Jag vet själv hur det är att ha det jobbigt hemma och därför är det väldigt fint för mig att få finnas där för de som behöver det.

Har du någon speciell superpower?
Min superkraft är min nyfikenhet, ända sedan jag var liten har jag tyckt om att förstå och utforska. Nyfikenheten har tagit med mig på olika äventyr genom livet!

Se lediga tider och boka samtal med mig här 

Hej Jackie- vad vill du säga till de som tycker det är lite nervöst att boka tid med en kurator?

Om det känns nervöst att boka tid med en kurator tycker jag det är viktigt att veta att det är naturligt att tycka det känns stort och ibland lite svårt. Det är okej och det är bra att ta hjälp när livet känns krokigt, jag vill hjälpa dig med det du väljer att dela med mig.

Berätta lite om dig.
Jag heter Jackie och jag kommer från Halmstad men bor numera i Malmö sedan ett par år tillbaka. Jag tycker mycket om att träna tuffa träningspass, men älskar också att ligga i soffan och plöja serier med min sambo. Jag har tidigare jobbat på brottsofferjouren där jag haft stödsamtal med personer som blivit utsatt för brott.

Varför har du valt att jobba som kurator hos oss?
Jag har varit volontär på ungdomsgården Torsdagsmys här på Maskrosbarn ganska länge och ville så gärna involvera mig mer. Jag tycker barn och ungdomar är viktiga och de är röster som behöver höras.

Se lediga tider och boka samtal med mig här 

Välkommen till Maskrosbarn!

Vi finns här för dig som är mellan 13-19 år och känner att det är jobbigt hemma. Att våga ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre!