JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Vi söker praktikant till stödverksamheten i Malmö

Brinner du för barns rättigheter och vill få erfarenheter och kunskap inom ideell sektor? Vi söker nu en praktikant till vår verksamhet i Malmö.

Om Maskrosbarn

I Sverige har omkring 500 000 barn och ungdomar minst en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller utsätter dem för våld. Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra deras levnadsvillkor. Det görs genom direktstöd till barnen där flera bygger på långsiktighet, tillit och identifikation. På barnens uppdrag bedriver Maskrosbarn även ett kunskapshöjande arbete med fokus på barnens upplevelser av sin situation, samt ett påverkansarbete för att förbättra processer, lagar och system som berör barnens möjlighet till ett bättre liv. Organisationen har ca 30 anställda på kontoren i Stockholm, Göteborg och Malmö, och omkring 190 engagerade över hela landet.

Vad innebär en praktik hos oss?

Brinner du för barns rättigheter och vill få erfarenheter och kunskap inom ideell sektor Som praktikant inom vår stödverksamhet i Malmö arbetar du både med att direkt möta ungdomarna vi arbetar med men även med planering och administration. Du kommer både arbeta självständigt och i team med övriga kollegor inom organisationen.

Vem söker vi?

Som person är du nyfiken och självgående, du gillar att ta initiativ och att ha kontakt med nya människor. Du brinner för att utsatta barn ska få en bättre tillvaro och vill arbeta nära ungdomarna då du främst kommer att arbeta med direkt stöd till unga inom ramen för din praktikperiod. Då identifikation är en del av vår metod har vi som krav att alla som jobbar inom stödverksamheten och har kontakt med ungdomarna som söker stöd hos oss har liknande erfarenhet som de unga vi stöttar. Du behöver alltså själv identifiera dig som vuxet maskrosbarn. 

Utöver den direkta stödverksamheten kommer du också att få bli introducerad till vårt påverkansarbete.

Exempel på arbetsuppgifter:

  • Planera och delta på vår ungdomsgård Torsdagsmys.
  • Ta emot och introducera nya ungdomar.
  • Delta i arbetet inför och efter våra helgläger .
  • Skriva ansökningar och rapporter till mindre stiftelser.
  • Sammanställa utredningar och underlag.

Du kommer även få följa med på föreläsningar, seminarier och möten som är relevanta inom området ex. med finansiärer, beslutsfattare eller samarbetspartners. Du kommer även att delta på gemensamma träffar och möten som personalen har under terminen. Resor till kontoren i Göteborg eller Stockholm kan förekomma någon gång under terminen.

Vi söker dig som:

  • Är i slutfasen av dina studier vid universitet/ högskola, med samhällsvetenskaplig inriktning.
  • Gör din praktik inom ramen för din utbildning.

Det är särskilt meriterande om du

  • har erfarenhet av ideell sektor.

Ansökan

Skicka ditt CV och personliga brev till elisavet@maskrosbarn.org, märk din ansökan med ”praktikansökan Malmö”. Beskriv tydligt varför du vill göra din praktik hos just oss.

Praktiken är obetald och behöver göras inom ramen för din utbildning.
Sista ansökningsdag: 28/4.
Intervjuer sker löpande.

Välkommen med din ansökan!

Läs intervju med tidigare praktikanter.

Frågor? Kontakta mig!
Visa fler