JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Projektledare företagsinsamling

Om oss

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stöttar barn 13-19 år vars föräldrar har ett missbruk, psykisk sjukdom eller utsätter dem för våld. Maskrosbarn har sedan starten 2005 mött tusentals ungdomar genom vår lägerverksamhet, coachprogram, ungdomsgårdar och vårt digitala stöd. Ungdomar berättar dagligen för oss om missförhållanden och orättvisor de upplever i samhället. På deras uppdrag bedriver vi därför även ett kunskapshöjande arbete för alla som arbetar med barn i utsatthet samt ett påverkansarbete för att förbättra lagar, processer och system. Vi är en nyfiken, varm, snabbfotad och handlingskraftig arbetsplats som växer för varje år, idag är vi 30 heltidsanställda och ca 190 timanställda och volontärer. Maskrosbarn har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Denna tjänst är baserad i Stockholm.

Om rollen

Inom företagsinsamling på Maskrosbarn arbetar vi med att bygga långsiktiga relationer med företag där hållbarhet och engagemang för vår organisation står i fokus. Vi ser att du är en målmedveten, driven och självgående person med stort hjärta. Du har förmågan att bygga affärsmässiga relationer och du har en god förståelse för företags drivkrafter och behov inom CSR. Du kan sälja koncept och idéer och är bekväm med att driva en säljprocess framåt. Du bör vara van vid att organisera din arbetsprocess på ett effektivt sätt och arbeta mot tydliga målsättningar.

Arbetsuppgifter

  • Initiera nya och långsiktiga företagssamarbeten, te.x. genom arbete med mötesbokning, telefonsamtal, mailutskick och nätverkande.
  • Vårda och utveckla långsiktiga relationer med företagsvänner. Genomföra planerade aktiviteter, t.ex. hålla presentationer om Maskrosbarn för företaget samt anordna och delta vid event.
  • Driva arbetet för att öka engångsgåvor inom företagsinsamling.
  • Planering och genomförande av insamlingskampanjer riktade mot företag och partnerföretagens personal vilket sker i nära samarbete med teamet för insamling från allmänheten.
  • Dokumentera och hantera våra partners i organisationens CRM-system.

Arbetssättet är väldigt fritt utifrån satta mål – vi välkomnar tankar och idéer om hur vi kan skapa fler samarbeten och engångsgåvor. Allt fler företag vill engagera sig i viktiga frågor som vår och vi vill att de ska hitta till just oss!

Du som söker
Vi söker en driven, självständig person med hög social kompetens som är duktig på att bygga relationer och på att vara den som tar en första kontakt. Arbetet kräver hög stresstålighet och ett strukturerat arbetssätt. Man bör ha en kreativ ådra, vara duktig på att se möjligheter och framför allt på att skapa engagemang hos andra. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att ha arbetat med CSR, försäljning, insamling eller hållbarhetsfrågor i relation till näringslivet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och inställning.

Vi erbjuder:
Här får du jobba i fina rymliga lokaler i Stockholm (Hammarby Sjöstad) med kompetenta och snälla kollegor som har ett stort engagemang för de sakfrågor vi driver. Maskrosbarn har under de senaste åren ökat sin kännedom och omsättning avsevärt vilket bland annat resulterat i att vi kan satsa på utveckling av stöd till vår målgrupp och nå ut till ännu fler barn. Detta mycket tack vare ett framgångsrikt kommunikations- och insamlingsarbete. Du kommer att bli en del av vårt kommunikationsteam som består av en kommunikation- och insamlingschef, tre kommunikatörer med olika inriktning, företagsansvarig och en grafisk formgivare. Den som leder ditt dagliga arbete är företagsansvarig.

Hos oss får du möjligheten att utvecklas tillsammans med kompetenta, idérika och kreativa kollegor som vunnit flera prestigefulla priser för insamling- och kommunikation genom åren.

Ersättning/ Lön
Fast månadslön

Varaktighet/ Arbetstid
Tillsvidaretjänst/Heltid med 6 månaders provanställning

Tillträde
Efter överenskommelse

Ansökan

Skicka din ansökan till jobba@maskrosbarn.org med cv och ett personligt brev i vilket du förklarar vad du skulle kunna erbjuda i denna tjänst och vilka erfarenheter du har med dig som är relevanta. Skriv ”Projektledare företagsinsamling” i ämnesraden.
Sista ansökningsdag är den 25/8.

Vi återkopplar när ansökningstiden gått ut. Intervjuer sker med start v 35.

Se våra övriga lediga tjänster och uppdrag.

Frågor? Kontakta mig!