JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Digital kommunikatör

Vi söker en digital kommunikatör på projektanställning från september – juni 2025 som vill stärka upp oss inom digital annonsering, innehållsskapande och engagemangsskapande kommunikation.

Om oss

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stöttar barn mellan 13-19 år vars föräldrar har ett missbruk, psykisk sjukdom eller utsätter dem för våld. Maskrosbarn har sedan starten 2005 mött tusentals ungdomar genom vår lägerverksamhet, coachprogram, ungdomsgårdar och vårt digitala stöd. Ungdomar berättar dagligen för oss om missförhållanden och orättvisor de upplever i samhället. På deras uppdrag bedriver vi därför även ett kunskapshöjande arbete för alla som arbetar med barn i utsatthet samt ett påverkansarbete för att förbättra lagar, processer och system.

Vi är en nyfiken, varm, snabbfotad och handlingskraftig arbetsplats som växer för varje år. Idag är vi ca 30 heltidsanställda och 190 timanställda och volontärer. Maskrosbarn har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö, denna tjänst är baserad i Stockholm.

Det är en fördel om du tidigare har kommunicerat mot ungdomar och har en känsla för att kommunicera de ämnen som vi arbetar med.

Om rollen

Vi söker en digital kommunikatör på projektanställning från september – juni 2025 som vill stärka upp oss inom digital annonsering, innehållsskapande och engagemangs-skapande kommunikation på de plattformar vi befinner oss på. Det är en fördel om du tidigare har kommunicerat mot ungdomar och har en känsla för att kommunicera de ämnen som vi arbetar med.

Arbetsuppgifter

  • Producera och publicera innehåll som ligger i linje med vår visuella identitet. Arbetet innefattar en del copy men främst bild, layout och rörligt.
  • Proaktivt identifiera relevant och intresseväckande innehåll från verksamheten
  • Följa upp och föreslå förbättringar av innehåll samt komma med nya kanalanpassade och kreativa idéer.
  • Annonsera på plattformar där vi kan öka antalet barn till våra stöd.
  • Följa utvecklingen inom sociala medier – vilka trender som är på gång, vad som fungerar i olika kanaler och hur användarnas beteende ser ut nu och i framtiden.
  • Via analysverktyg och våra rutiner för analys följa upp innehåll från digitala kanaler och komma med förslag på eventuella förbättringsåtgärder.

Vi söker dig som: 
Har öga för visuell kommunikation och ett stort intresse för sociala medier och hur de funkar. Du kan hantera verktyg och program så som InDesign, Photoshop och Premiere pro eller motsvarande. Det är en fördel om du har erfarenhet av att både jobba med att skapa engagemang organiskt och optimera annonser mot uppsatta nyckeltal.

Som person är du prestigelös, lösningsorienterad och lätt att samarbeta med. Du har en god formkänsla, är en duktig skribent och intresserad av kommunikation som skapar engagemang. Vidare tar du stort ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar självständigt.

Vi erbjuder:

Här får du jobba i fina rymliga lokaler i Stockholm (Hammarby Sjöstad) med kompetenta och snälla kollegor som har ett stort engagemang för de sakfrågor vi driver.

Maskrosbarn har under de senaste åren ökat sin kännedom och omsättning avsevärt vilket bland annat resulterat i att vi kan satsa på utveckling av stöd till vår målgrupp och nå ut till ännu fler barn. Detta mycket tack vare ett framgångsrikt kommunikations- och insamlingsarbete. Du kommer att bli en del av vårt kommunikationsteam som består av en kommunikation- och insamlingschef, tre kommunikatörer med olika inriktning, företagsansvarig, projektledare och en grafisk formgivare.

Hos oss får du möjligheten att utvecklas tillsammans med kompetenta, idérika och kreativa kollegor som vunnit flera prestigefulla priser för insamling- och kommunikation genom åren.

Ersättning/ Lön
Fast månadslön.

Varaktighet/ projektanställning
Heltidstjänst mellan september 2024 – juni 2025, med möjlighet till förlängning.

Tillträde
Efter överenskommelse.

Ansökan

Skicka din ansökan till jobba@maskrosbarn.org med cv och ett personligt brev i vilket du förklarar vad du skulle kunna erbjuda i denna tjänst och vilka relevanta erfarenheter du har med dig. Skriv ”Digital kommunikatör” i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är den 25/8.
Vi återkopplar när ansökningsdagen gått ut. Intervjuer sker med start vecka 35.

Se våra övriga lediga tjänster och uppdrag.

Kontaktperson