ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS

Hur är det?

Vårt nya verktyg hjälper barn att reflektera kring, sätta ord på och uttrycka sina egna behov. Appen är designad i samarbete med socialsekreterare och barn som har stor erfarenhet av frågor som kan vara svåra att svara på från socialtjänsten .

Ladda ner appen kostnadsfritt:

Ökar barns delaktighet

Maskrosbarn möter dagligen barn som vittnar om hur svårt det kan vara att berätta om hur de mår och hur de har det hemma. Samtidigt står socialtjänsten inför utmaningar att hitta arbetssätt, strukturer och metoder för att arbeta mer systematiskt med barns delaktighet.

Som svar på det har vi tagit fram det digitala verktyget Hur är det som skapar förutsättningar för barn att reflektera kring, sätta ord på och uttrycka sina egna behov. Appen har vi designat tillsammans med socialsekreterare och ungdomar som är placerade i familjehem, alla med stor erfarenhet av frågor från socialtjänsten som kan vara svåra att svara på.

Vi vill ge dig en present!

Du som möter barn och unga i ditt jobb är livsviktig. Därför vill vi ge dig en present i form av den här appen.

Hur är det är ett verktyg som gör unga mer delaktiga i kontakten med socialtjänsten, under en utredningsprocess eller vid uppföljning av insatser.

Med hjälp av Hur är det kan ungdomar inför eller under mötet med socialsekreteraren lägga upp sin egen behovskarta som fokuserar på sju olika områden såsom familj, hälsa, beteenden, känslor och fritid. Appen sparar inga sekretessuppgifter och kan användas både på ungdomens eller socialtjänstens telefon eller surfplatta. Uppgifterna sparas ner i en PDF som kan läggas till ungdomens akt.

Hur är det finns att ladda ner kostnadsfritt i Appstore och Google Play.

Nedan kan du se en guide på hur du kan använda appen. Du kan även ladda ner en pdf här.

Guide till Hur är det

Frågor & Svar