JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22
Hero

Kostnadsfritt material för lägerledare

Jobbar du som ledare inom en kollo- eller lägerverksamhet där du möter barn? Vi på Maskrosbarn vill tacka dig och dina kolleger för att ni är viktiga vuxna och finns där för så många barn och unga!

Maskrosbarn har sedan 2009 ordnat läger för ungdomar mellan 13-19 år som har en förälder med ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Genom initiativet Barndom utan baksmälla har vi tagit fram ett utbildningsmaterial för ledare som möter barn inom kollo- och lägerverksamheter. Utbildningsmaterialet består av filmen ”Viktig vuxen” samt en kompletterande pdf med tips och reflektionsfrågor.

I filmen ”Viktig vuxen” berättar vi om vilka konsekvenser barn kan få av att växa upp i ett dysfunktionellt hem, samt ger tips på vad man som vuxen kan tänka på när man möter barn som kan behöva extra stöd. I materialet har vi samlat tips, erfarenheter och kunskap från personal som arbetar på Maskrosbarns läger och från ungdomar som har tagit del av vårt stöd.

Vi ger tips på

  1. hur man kan vara en viktig vuxen och stötta barn som lever med svåra hemförhållanden
  2. vad som är viktigt att tänka på vid svåra samtal med barn
  3. hur man kan arbeta tillsammans på läger för att stötta barn man är orolig för
  4. vad som är viktigt att tänka på kring orosanmälningar
  5. vad ledare och ungdomar tycker är viktigt på läger.

 

Använd gärna utbildningsmaterialet som underlag när ni utbildar kollo- och lägerledare. Se filmen tillsammans och använd våra reflektionsfrågor  för att efteråt diskutera i mindre grupper på vilket sätt ni i er verksamhet kan uppmärksamma de barn ni möter som är i behov av extra omtanke. Materialet är kostnadsfritt.

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Beställ kostnadsfritt

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy