JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Barnrättsboxen

Barnrättsboxen innehåller verktyg som underlättar för dig som socialsekreterare att göra barn delaktiga i sin kontakt med socialtjänsten.

Alla delar i boxen är utvecklade tillsammans med barn inom vår organisation och med perspektiv från socialsekreterare i flera olika projekt som vi bedrivit under många år.

En viktig artikel i barnkonvention och en av våra hjärtefrågor är artikel 12 ”Barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör dem”. Men hur gör man i praktiken för att efterleva detta?

Vi har genom åren i ett flertal projekt kämpat tillsammans med ungdomar och socialsekreterare för att öka barns delaktighet. Både ungdomar och socialsekreterare har berättat för oss om de olika svårigheterna som finns utifrån deras olika perspektiv. Med samlad erfarenhet har vi därför utvecklat en rad verktyg som finns i Barnrättsboxen. Innehållet kommer hjälpa dig som socialsekreterare i ditt arbete med att göra barn och unga delaktiga.

Fyll i formuläret så får du materialet skickat till dig via e-post.

Jag vill beställa Barnrättsboxen

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Allt detta ingår i Barnrättsboxen

Webbinarium
Längst ner på denna sida kan du ta del av ett inspelat webbinarium  där vi går igenom materialet i Barnrättsboxen och hur du på bästa sätt använder det.

Så här funkar Barnrättsboxen, ladda ner manual:
Manual barnrättsboxen
Cirkeln

Följande material ingår i Barnrättboxen

Innan mötet
Välkomstbrev soc
Instagramkonto (se manual)
Mina rättigheter_affisch_A3
Mina rättigheter_affisch _A4

Under mötet
Mina rättigheter_Flyer
Soc Box_ord
Frågekortlek_A4

Utredningsprocess
Utredningskartan
Röda tråden
Behovsmenyn
Termometer

Uppföljning
Hur är det_A4
Hur är det_A3
Frågekort_Hur är det_A4
Frågekort Hur är det_A3
Min självskattning
Min självskattning_frågor
Min kontakt med socialtjänsten_A3

Varför Barnrättsboxen?

I januari 2020 blev barnkonventionen svensk lag. Det finns många utmaningar kring hur lagen ska praktiseras och tolkas bland dem som arbetar dagligen med barn, då det i stor utsträckning saknas stöd att luta sig emot och tidigare domar saknas helt. Med anledning av det och för att fira barnkonventionen som lag tog vi fram Barnrättsboxen!