JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Helgläger i Göteborg

Maskrosbarns helgläger – för dig mellan 13-19 år som är placerad i familjehem

På helgläger är alla maskrosbarn, både deltagare och ledare. Vi vet hur vi gjorde för att må bra, hur skönt det kan kännas att få träffa andra som har det på liknande sätt och att få komma hemifrån ett tag.

Under ett år åker du på fem helgläger, utspridda över året, tillsammans med ca 15-20 andra ungdomar i din egen ålder som också är placerade i familjehem. Varje läger är mellan fredag och söndag på en mysig gård nära Göteborg. För att få åka på helgläger behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du får åka på läger, men vi hjälper dig gärna att ansöka.

På våra helgläger gör vi massa olika saker – vi hänger på stranden, bakar, spelar spel, har myskvällar med massa filtar och tända ljus! Vi hittar också på olika aktiviteter, ibland åker vi iväg och klättrar, rider eller drar igång en galen femkamp på gården.

På lägren har vi också något som vi kallar arbetsgrupp och ledarsamtal – där pratar vi om vad som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledarsamtalen är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka te eller hänga i hängmattan och prata om precis vad du vill.

Kontakt

Om du vill veta mer, eller vill ha hjälp med att göra en ansökan till socialtjänsten, hör av dig till johanna@maskrosbarn.org

“När du är på läger får du vara helt dig själv och känna alla känslor du behöver utan att må dåligt över det”
Ungdom 17 år

Frågor & Svar

 • Vad är det för mat?

  Det är olika mat på varje läger men till exempel så gillar vi tacos, chili con carne, pasta carbonara och pizza. Självklart får du anpassad mat om du är allergisk eller är tex vegan.

 • Finns det regler?

  Ja, vissa saker gör att du behöver lämna lägret. Du är då välkommen tillbaka nästa läger. – Du får inte ta med dig eller använda droger eller alkohol på lägret – Du får inte ha ett aktivt självskadebeteende (du får inte heller ha skadat dig veckorna innan lägret) – Ingen mobbning – det är viktigt för oss att lägret är en plats där alla kan känna sig trygga! Sen har vi såklart lite andra regler som att du inte får lämna gården utan en ledare, vi följer tiderna på schemat och att vi hjälps åt.

 • Hur sover vi?

  Alla deltagare sover tillsammans uppdelat på ett par rum, du kommer att sova med 2-3 andra deltagare i ett rum. Det finns alltid en ledare som sover jour om du behöver prata med någon under natten, eller bara vill ha the eller en macka.

 • Kan jag åka med en kompis?

  Vi rekommenderar faktiskt att du inte gör det – det är så mycket lättare att komma in i gruppen om du inte redan har en kompis som du hänger med.

 • Behöver jag ha med mig pengar eller något annat?

  Nej! Vi betalar för dina biljetter, all mat, godis, aktiviteter och allt vi gör tillsammans på lägret. Vi skickar en packlista innan med saker som kan vara bra att ha med sig, till exempel lakan, hygienartiklar och badkläder. Är det något du inte har så löser vi det!

 • Kostar det något för mig som ungdom?

  Nej det är helt gratis för dig som ungdom att åka på läger med oss!

Det bästa med helgläger är att få komma iväg och träffa andra som också har haft det tufft som en själv.  Man får många nya vänner.

/Ungdom

Hör gärna av dig!

Visa fler

Välkommen till Maskrosbarn!

Vi finns här för dig som är mellan 13-19 år och känner att det är jobbigt hemma. Att våga ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre!