JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Behöver du någon som förstår?

Vi finns här för dig som är mellan 13-19 år och som har en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld. Du är inte ensam!

Läs mer

Maskrosbarn presenterar Maskrossommar i samarbete med Storytel

Maskrossommar är berättelser om barn och ungas verklighet. Berättelser som ännu inte har ett lyckligt slut. Berättelser som pågår här och nu, men som vi alla kan vara en del av att skriva slutet på.

Läs mer

Skicka en midsommarbukett via sms

Skicka en midsommarbukett med sju sorters blommor till någon du tycker om. Ditt stöd bidrar till att barn med svåra hemförhållanden kan få fina sommarminnen och långsiktigt stöd av trygga vuxna.

 

Swisha en midsommarbukett
 • Att vara maskrosbarn

  Att vara maskrosbarn

  Är jag ett maskrosbarn? Hur påverkar missbruk en person och vilka psykiska sjukdomar finns det? Här har vi samlat berättelser, poddar och fakta om att växa upp som maskrosbarn.

  Läs mer
 • Om maskrosbarn

  Ungdomars egna ord om oss

  ”Det bästa med Maskrosbarn är nog gemenskapen mellan oss ungdomar men även mellan ungdom och ledare, alla är trevliga och stämningen är fantastisk.”
  Här kan du läsa vad andra ungdomar har sagt som Maskrosbarn.

  Läs mer
 • Fakta

  Vad gör soc?

  Soc, alltså socialtjänsten, finns i alla kommuner i Sverige och har som uppgift att skydda dig som har det jobbigt hemma. Soc kan också hjälpa och stötta syskon och föräldrar/andra vuxna som du bor med.

  Läs mer

Visste du att?

 • 500000

  barn i Sverige har en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld.

 • 100

  barn och ungdomar får varje vecka stöd hos Maskrosbarn.

 • 17000

  barn och vuxna tog del av våra utbildningar och föreläsningar 2023.

Stöd Maskrosbarn

Maskrosbarns arbete är viktigare nu än någonsin. Stöd vår verksamhet och bidra till barns rätt till en trygg barndom här och nu!

Ditt bidrag gör skillnad