HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
elevföreläsning

Att ha det jobbigt hemma -inspelad elevföreläsning

5-6 elever i varje klass har en förälder som har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld. Samtidigt säger 59% av lärarna att det är svårt att prata med sina elever om deras hemförhållanden.
Beställ vår elevföreläsning som hjälper er prata om ämnet i skolan!

En långsiktig investering

Denna inspelade föreläsning för högstadie- och gymnasieelever handlar om att växa upp som maskrosbarn. Syftet med föreläsningen är att sprida kunskap om hur vanligt det är att ha föräldrar som inte mår bra, samt berätta om vilket stöd som finns att få för barnen. Ge eleverna kunskap om ämnet och tillgång till information om vilka stödinsatser som finns – på så vis får eleverna bättre förutsättningar att klara skolarbetet och därmed ökar även chansen för dem att uppnå betygskriterierna. Genom att lyfta ämnet i skolan minskas tabun kring frågan och fler ungdomar vågar söka hjälp för sin situation.

72% av eleverna säger att deras hemsituation har påverkat deras skolarbete negativt.*

Genom att beställa föreläsningen får er skola stöd i att prata om detta viktiga och svåra ämne med eleverna.  Föreläsningen kan visas obegränsat antal gånger t.ex. i samband med temadagar/elevhälsodagar.

Erbjudande – just nu 30% rabatt

Pris 700 kr (ordinariepris 1000 kr). Erbjudandet gäller framtill 31/12.
Betalning sker via faktura med 30 dagars betalningsvillkor. Maskrosbarn är momsbefriat. Materialet skickas till den mailadress du anger vid beställning. 

Innehåll

Längd på föreläsningen: 22 min. I materialet ingår diskussionsfrågor för att hjälpa eleverna komma igång och prata om ämnet.

Vid frågor, kontakta anna@maskrosbarn.org, 076-721 02 60.

*Enligt Maskrosbarn rapport ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” (2019).

Att ha det jobbigt hemma

Beställ här

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Vi vill även tipsa om...

Elevföreläsning om att vara maskrosbarn

Vi besöker er skola för att genom egna erfarenheter sprida kunskap om hur det kan vara att vara att växa upp med svåra hemförhållanden samt vilken hjälp som finns att få.

Läs mer och boka

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Vi utbildar och ger skolpersonalen verktyg för att kunna hjälpa elever med svåra hemförhållanden få rätt förutsättningar att klara skolarbetet och därmed öka chansen att nå kunskapskraven.

Läs mer och boka

Utbildningspaket för elever och skolpersonal

En skräddarsydd helhetslösning som anpassas för er skola-  vi föreläser för eleverna samt utbildar lärarna om vilken hjälp som finns att få när man har det jobbigt hemma.

Läs mer och boka