JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Boka in årets viktigaste utbildning för skolpersonalen


Skolkurage-utbildningen riktar sig mot skolpersonal och går igenom hur man på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för de elever som har det jobbigt hemma. Vi ger skolpersonalen verktyg för att kunna hjälpa elever med svåra hemförhållanden få rätt förutsättningar att klara skolarbetet och därmed öka chansen att uppnå betygskriterierna. Alla deltagare får med sig ett kunskapshöjande material som är framtaget tillsammans med både skolpersonal och elever, så deltagarna kan tillämpa kunskaperna direkt efter utbildningen. Utbildningen skräddarsys efter era önskemål.


25% av alla elever lever i familjer där föräldern har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld. 58% av dessa elever har aldrig berättat för någon vuxen på skolan om hur de har det hemma. *Enligt rapporten Fråga hur vi mår, inte hur det går (pdf). Maskrosbarn 2019.


Utbildningen är ca 2-3 timmar lång och anpassas efter er skolas behov och önskemål. Priset varierar beroende på plats och längd. Vi föreläser runt om i hela Sverige.


Kontakta oss för offert och bokning!


Jag kommer ihåg första gången när en lärare frågade mig hur jag mådde. Det var som en helt ny värld öppnade sig, ingen lärare hade frågat mig det innan. Det var fantastiskt. /Ungdom på Maskrosbarn


Kontakta mig för bokning!

Visa fler

Vill du veta mer?

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Om Skolkurage

Våren 2019 släppte Maskrosbarn rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” kring utsatta barns skolgång. Utifrån rapporten tog vi fram ett lärarmaterial tillsammans med lärare och elever i syfte att stötta lärare att upptäcka de elever som har det jobbigt hemma. Läs mer om projektet Skolkurage här »