JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Boka in årets viktigaste utbildning för skolpersonalen

Skolkurage-utbildningen riktar sig mot skolpersonal och går igenom hur man på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för de elever som har det jobbigt hemma. Vi ger skolpersonalen verktyg för att kunna hjälpa elever med svåra hemförhållanden få rätt förutsättningar att klara skolarbetet och därmed öka chansen att uppnå betygskriterierna. Alla deltagare får med sig ett kunskapshöjande material som är framtaget tillsammans med både skolpersonal och elever, så deltagarna kan tillämpa kunskaperna direkt efter utbildningen. Utbildningen skräddarsys efter era önskemål.

Jag kommer ihåg första gången när en lärare frågade mig hur jag mådde. Det var som en helt ny värld öppnade sig, ingen lärare hade frågat mig det innan. Det var fantastiskt. /Ungdom på Maskrosbarn

Utbildningen är ca 2-3 timmar lång och anpassas efter era behov och önskemål.

Övriga föreläsningar och utbildningar
Socialtjänst
Hälso- och sjukvård
Skola
Studerande
Familje-och jourhem
Övriga vuxna

Frågor & Svar

  • Hur lång är Skolkurage-utbildningen?

    Skolkurage-utbildningen är ca 2-3 timmar beroende på era önskemål.

  • Föreläser ni i hela Sverige?

    Ja, vi föreläser i hela Sverige.

  • Vad kostar Skolkurage-utbildningen?

    Priset varierar beroende på plats och längd. Hör av dig till anna@maskrosbarn.org så får ni ett prisförslag.

Kontakta mig för bokning!

Visa fler

Vill du veta mer?

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Om Skolkurage

Våren 2019 släppte Maskrosbarn rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” kring utsatta barns skolgång. Utifrån rapporten tog vi fram ett lärarmaterial tillsammans med lärare och elever i syfte att stötta lärare att upptäcka de elever som har det jobbigt hemma. Läs mer om projektet Skolkurage här » 

Föreläsningar och utbildningar

Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap, fördjupad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Läs mer om våra olika föreläsningar och utbildningar under respektive kategori.