JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Att ha det jobbigt hemma -inspelad elevföreläsning

5-6 elever i varje klass har en förälder som har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld. Samtidigt säger 59% av lärarna att det är svårt att prata med sina elever om deras hemförhållanden.
Beställ vår elevföreläsning som hjälper er prata om ämnet i skolan!

En långsiktig investering

Denna inspelade föreläsning för högstadie- och gymnasieelever handlar om att växa upp som maskrosbarn. Syftet med föreläsningen är att sprida kunskap om hur vanligt det är att ha föräldrar som inte mår bra, samt berätta om vilket stöd som finns att få för barnen. Ge eleverna kunskap om ämnet och tillgång till information om vilka stödinsatser som finns – på så vis får eleverna bättre förutsättningar att klara skolarbetet och därmed ökar även chansen för dem att uppnå betygskriterierna. Genom att lyfta ämnet i skolan minskas tabun kring frågan och fler ungdomar vågar söka hjälp för sin situation.

72% av eleverna säger att deras hemsituation har påverkat deras skolarbete negativt.*

*Enligt Maskrosbarn rapport ”Fråga hur vi mår, inte hur det går” (2019).

Innehåll
Längd på föreläsningen: 22 min. I materialet ingår diskussionsfrågor för att hjälpa eleverna komma igång och prata om ämnet.

  • Föreläsarnas egna upplevelser om att växa upp med svåra hemförhållanden
  • Hur vet man om man är ett maskrosbarn
  • Vad är/vad räknas som missbruk
  • Våld är inte enbart fysiskt
  • Barns rättigheter
  • Vilket stöd finns att få som ungdom

Beställning
Genom att beställa föreläsningen får er skola stöd i att prata om detta viktiga och svåra ämne med eleverna.  Föreläsningen kan visas obegränsat antal gånger t.ex. i samband med temadagar/elevhälsodagar.

Pris 1000 kr. Betalning sker via faktura med 30 dagars betalningsvillkor. Maskrosbarn är momsbefriat. Materialet skickas till den mailadress du anger vid beställning. Beställ föreläsningen via formuläret nedan.

Vid frågor, kontakta anna@maskrosbarn.org, 076-721 02 60.

Se övriga föreläsningar och utbildningar riktade mot elever och skolpersonal.

Beställ här

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.

Att ha det jobbigt hemma

Vi vill även tipsa om...

Föreläsningar och utbildningar

Vi erbjuder föreläsningar som ger kunskap, fördjupad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig i arbetet med barn vars förälder har ett missbruk, psykisk sjukdom eller som utsätter dem för våld. Läs mer om våra olika föreläsningar och utbildningar under respektive kategori.