ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Psykisk ohälsa

Psykisk ohälsa

Tjej sitter på marken vid en trappa

Att utsättas för våld

Mamma har alltid varit våldsam mot mig så länge jag kan minnas. Hon har så svårt att kontrollera sin ilska och tar ut det på mig.

Läs vidare här
Denise Madsen

Om att ha en psykiskt sjuk mamma

Jag minns min barndom som väldigt oförutsägbar och spretig – utåt sett så var min mamma världens bästa mamma, alla mina kompisar älskade henne och alla vuxna tyckte att vi hade så fin relation.

Läs vidare här

Hur påverkas du som ungdom?

Att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt eller har ett missbruk kan påverka en på många olika sätt. Här kan du läsa om vanliga sätt att påverkas.

Läs vidare här
Lina Persson

#56 Att vara anhörig och #vägraskuld

I detta avsnitt träffar vi Lina Persson, initiativtagare till projektet #vägraskuld. Lina berättar om den musikföreställning hon skrivit tillsammans med sin storasyster som lever med bipolär sjukdom. Lina berättar mer om projektet, men också vad det innebär att vara anhörig, hur det kan påverka en och vikten att få stöd som ung anhörig.

Läs vidare här
Henrik Wahlström

#55 Henrik Wahlström och psykisk sjukdom

Denna månad djupdyker vi i psykisk sjukdom och ohälsa. Vi får finbesök av instagramprofilen Henrik Wahlström som delar med sig av sina egna erfarenheter av bipolär sjukdom.

Läs vidare här
Rött ljus

En annan sida av julen

Julen kan vara en svår högtid, om man växer upp med en missbrukande eller förälder som mår psykiskt dåligt. Den här berättelsen är ett utdrag ur Maskrosbarns grundare Therese Erikssons självbiografiska bok ”Vi har ju hemligheter i den här familjen”. Julafton 24/12 – 2001 Jag är 14 år gammal och går i 8e klass. ”Mormor, […]

Läs vidare här