ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Elevföreläsning

Föreläsning för högstadie- och gymnasieelever

Elevföreläsning som berör

Syftet med våra föreläsning för högstadie- och gymnasieelever är att genom egna erfarenheter sprida kunskap om hur det kan vara att växa upp med en förälder som mår psykiskt dåligt, har ett missbruk och/eller utsätter en för våld. Vi visar att det går att må bra trots att ens förälder mår dåligt och minskar tabun kring frågan. Föreläsningen innehåller också information om vart en kan vända sig för att få stöd.

Föreläsningen är en timme lång och vi stannar kvar efteråt för att svara på frågor och öppnar upp vår chatt för de elever som vill vara anonyma och hellre prata där. Vi ber er därför att avsätta totalt 90 minuter för vårt besök.

Under 2021 nådde vi över 12 000 elever runtom i Sverige med våra elevföreläsningar! Många skolor vi föreläser för bokar återkommande in oss under skolans hälsofrämjande dagar.

Kontakta natalia@maskrosbarn.org, eller använd offertformuläret längre ner för att boka en föreläsning i din skola.

Visste du att…

…omkring 5-6 elever i varje klass lever i familjer där föräldern har en psykisk sjukdom, missbruk eller som utsätter dem för våld? 72% av eleverna säger att deras hemsituation har påverkat deras skolarbete negativt. (Enligt rapporten ”Fråga hur vi mår, inte hur det går”, Maskrosbarn 2019)

Frågor & Svar

Vill du veta mer?

Kontakta mig!
Natalia Aramburu

Elevföreläsare
073-673 66 66
natalia@maskrosbarn.org

Visa fler

Skicka förfrågan

Genom att skicka in formuläret godkänner du vår integritetspolicy.