ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS
Utbildning

Utbildning

Maskrosbarns utbildningar ger kunskap, ökad förståelse och konkreta verktyg som kan hjälpa dig som möter barn som lever i utsatta situationer.

Vi skräddarsyr utbildningarna så att de passar dig och din arbetsplats.

Ideerolösningar_2

Öka ungas delaktighet inom socialtjänsten

Hur kan vi göra ungdomar mer delaktiga? Under en interaktiv halvdag får deltagarna ta del av konkreta tips och idéer direkt från ungdomar om hur ni kan arbeta med medskapande och delaktighet. Ni får kunskap om varför ni ska medskapa, vad resultatet av detta kan bli och ni får även med er konkreta verktyg som tagits fram tillsammans med både unga och socialsekreterare som direkt kan börja användas i ert arbete. Ni kommer också få ta del av ungdomarnas tankar kring att få vara med och påverka och på vilket sätt verktygen hade hjälpt dem. Utöver detta kommer det att finnas tid för övningar samt diskussion och reflektion kring hur vi kan göra annorlunda för att barn och unga ska känna sig mer delaktiga i processer på socialtjänsten. Vill du boka föreläsningen till din arbetsplats? Kontakta julia.k@maskrosbarn.org.

Läs vidare här
Maskrosbarn

Från kaos till lugn – ungdomars upplevelse av placering

En utbildning för familje- och jourhem utvecklad utifrån insikterna i Maskrosbarns rapport "Jag är bara en påse med pengar" (2016). Utbildningen utgår ifrån ungdomars egna erfarenheter och tankar om att vara placerad i ett familje- eller jourhem och hur de har upplevt insatsen. Några områden som berörs är: förståelse för målgruppen bemötande första tiden i en placering vilket typ av stöd ungdomarna önskar kontakten med socialtjänsten. Utbildningen innehåller interaktiva övningar, diskussioner och konkreta tips och verktyg från ung­domar med erfarenhet av placering. Vill ni öka kompetensen hos familje- och jourhem ni anlitar? Boka vår utbildning! Hör av dig till julia.k@maskrosbarn.org.

Läs vidare här
taylor-wilcox-4nKOEAQaTgA-unsplash

Skolpaketet med utbildning i Skolkurage + elevföreläsningar

Skräddarsytt paket för din skola Utbildningen går igenom hur skolpersonal på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för elever som har det jobbigt hemma. Vi presenterar vad skolpersonal och elever önskar tillsammans med det kunskapshöjande material som är framtaget med både skolpersonal och elever, som deltagarna får med sig i slutet av dagen för att kunna använda sig av direkt. Vi skräddarsyr utbildningen efter era behov och möter personalen där ni är just nu. Vi fokuserar på konkreta sätt att jobba med denna målgrupp barn. I Skolpaketet får du två elevföreläsningar och en Skolkurage-utbildning för ett förmånligt pris. Med Skolpaketet ger du din skola en helhet som är unik. I anda av att Barnkonventionen blivit lag kan du med dessa ta ett helhetsgrepp för att öka kunskapen på din skola för både elever och personal. Boka genom att maila julia.k@maskrosbarn.org.  

Läs vidare här
kille_i_trappa

Skolkurage – en utbildning om hur skolpersonal kan göra skillnad

Utbildningen går igenom hur skolpersonal på konkreta och lättillgängliga sätt kan göra skillnad för elever som har det jobbigt hemma. Vi presenterar vad skolpersonal och elever önskar tillsammans med ett kunskapshöjande material som är framtaget med både skolpersonal och elever. Vill du boka en föreläsning? Kontakta julia.k@maskrosbarn.org. Här kan du läsa mer om Skolkurage samt ladda ned material och rapport.

Läs vidare här