Lovläger

 
Hela Sverige

Maskrosbarns lovläger – läger på skolloven för dig som är mellan 13-15 år. Varje år anordnar Maskrosbarn lovläger! Det betyder att vi har läger på sommarlovet, höstlovet, jul- och påsklovet.

Du som är ny ungdom inom Maskrosbarn börjar alltid med dina läger på sommarlovslägret, det kallas Steg 1. Sedan får du, om du vill, gå på läger i 3-4 år framåt.

Under sommaren är en lägerperiod 10 dagar. Det är ungefär 20 ungdomar på varje period och 15 stycken vuxna. Vi har även ett par ungdomsledare på varje period som är mellan 16-20 år gamla, ungdomsledare har själva varit deltagare på tidigare läger.

Alla som kommer på våra läger är själva Maskrosbarn. Även våra ledare är vuxna Maskrosbarn. Vi har alla gemensamt att vi har en förälder som dricker för mycket, använder droger och/eller mår psykiskt dåligt. Vi vet hur vi gjorde för att må bra och vi vet att det kan kännas otroligt skönt att träffa andra som har haft det på liknande sätt.

Anmälan för sommaren 2021 kommer att öppna igen våren 2021.

Vad gör vi på läger?

På våra läger har varje dag ett tema som vi följer och pratar lite extra om – det kan vara drömmar, vänskap eller mod. Under dagarna gör vi massa olika saker – vi leker lekar, går till badplatsen och har strandhäng, bakar och har myshäng med massa filtar och tända ljus!

Vi hittar också på massa olika aktiviteter, vi kanske åker iväg och klättrar eller rider, klär ut oss eller drar igång en galen femkamp på gården!

Vi har också något som vi kallar arbetsgrupp och ledardate på varje läger. På arbetsgruppen pratar vi om det som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledardaterna är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka en kopp te eller hänga i hängmattan och prata om precis det du känner är viktigt.

Alla ungdomar som har en förälder som dricker för mycket, använder droger och/eller mår psykiskt dåligt, eller som bevittnar eller blir utsatt för våld hemma, kan komma på läger hos Maskrosbarn.

Du bestämmer själv om du är ett maskrosbarn.

 

Det finns några regler som är extra viktiga att följa. Bryter en ungdom mot dem så måste de lämna lägret och åka hem. Man har dock alltid möjlighet att komma tillbaka på nästa läger

Dessa regler är:
– Inta ta med sig eller använda droger/alkohol på lägret.
– Inget aktivt självskadebeteende. Du måste också ha varit skadefri några veckor innan lägret för att inte ha färska sår. 
– Vi har nolltolerans mot mobbning! Det är viktigt för oss att lägret är en plats där alla kan känna sig trygga!

Sen har vi en del andra regler som t.ex. att en ungdom inte får lämna lägergården utan en ledare, vi följer tiderna på schemat, hjälps åt med vissa sysslor o.s.v. 🙂

Vi älskar mat och brukar ha utbildade kockar från en av de bästa resturangskolorna i hela sverige (Grythyttan) – det är ganska blandat vad vi äter men tex: hamburgare, spaghetti & kötfärssås, pizza, grillat, wok & soppa! Självklart får du anpassad mat om du tex är vegetarian eller är allergisk! 

Nej! Vi betalar för dina biljetter, all mat, godis och aktiviteter och allt vi gör tillsammans på lägret! Vi skickar en packlista innan med saker som kan vara bra att ha med sig, tex lakan, hygienartiklar och badkläder. Är det något du inte har så löser vi det! 

 

Vi rekommenderar faktiskt att du inte gör det – det är så mycket lättare att komma in i gruppen om du inte redan har en kompis som du hänger med 🙂 Men vill ni väldigt gärna åka tillsammans så anmäler ni er separat på hemsidan och så får vi hoppas att ni båda får plats på den perioden! 

Alla deltagare sover tillsammans uppdelat på ett par rum, du kommer att sova med 3-5 andra deltagare i ett rum som är ert rum! 

 

Chat
öppnar om:
  19 h 24 min