Helgläger

 
Stockholm

Maskrosbarns helgläger – för dig mellan 13-19 år och kan ta dig till Stockholms län över en helg.

Helgläger kan du ansöka om att åka på via din socialtjänst. Om du vill söka till helgläger kan du maila eller smsa till Maria på maria.n@maskrosbarn.org eller 070-885 74 99 så berättar hon mer och hjälper dig gärna att ansöka! 

Under ett år åker du på läger under totalt fem helger, utspridda över året. Ett läger är från fredag till söndag och du är i en grupp tillsammans med 10-15 andra ungdomar. På varje läger arbetar 5-6 vuxna ledare och 1-2 ungdomsledare. Ungdomsledarna är mellan 16-20 år gamla och har själva gått på läger hos oss på Maskrosbarn.

Alla som kommer på våra läger är själva Maskrosbarn. Även våra ledare är vuxna Maskrosbarn. Vi har alla gemensamt att vi har en förälder som dricker för mycket, använder droger och/eller mår psykiskt dåligt. Vi vet hur vi gjorde för att må bättre och vi vet att det kan kännas otroligt skönt att träffa andra som har haft det på liknande sätt.

Vad gör vi på läger?

Varje dag på läger har ett tema, som kan vara drömmar, mod eller vänskap. På dagarna gör vi massor av olika saker. Vi gör olika aktiviteter utanför lägergården, som att prova på att klättra, åka till stan för bio eller äta på restaurang tillsammans. På vissa läger åker vi till ett hotell och äter en grym hotellfrukost. 

Under helgerna har ledarna också samtal med alla ungdomar, vi kallar det för ledardejter. På en ledardejt kanske du tar en promenad med din ledare eller tar en fika ihop. Ledardejten är tid för att prata med en vuxen om vad som är svårt, skapa personliga mål och se vad vi kan göra för dig även när du har kommit hem från lägret.

Vi älskar mat och brukar ha utbildade kockar från en av de bästa resturangskolorna i hela sverige (Grythyttan) – det är ganska blandat vad vi äter men tex: hamburgare, spaghetti & kötfärssås, pizza, grillat, wok & soppa! Självklart får du anpassad mat om du tex är vegetarian eller är allergisk! 

Ja ett par stycknen ”åka hem” regler har vi; (du får komma tillbaka på nästa läger)

– Inte ta med sig eller använda droger/alkohol på lägret
– inget aktivt utövande av självskadebeteende och inte heller ett par veckor innan minst. 
– ingen mobbning – det är viktigt för oss att lägrena är en plats där alla kan känna sig trygga! 

Sen har vi såklart lite andra regler såsom att du inte får lämna gården utan en ledare, vi följer tiderna på schemat, hjälps åt osv. 

 

Alla deltagare sover tillsammans uppdelat på ett par rum, du kommer att sova med 3-5 andra deltagare i ett rum som är ert rum! 

Vi rekommenderar faktiskt att du inte gör det – det är så mycket lättare att komma in i gruppen om du inte redan har en kompis som du hänger med 🙂 

Nej! Vi betalar för dina biljetter, all mat, godis och aktiviteter och allt vi gör tillsammans på lägret! Vi skickar en packlista innan med saker som kan vara bra att ha med sig, tex lakan, hygienartiklar och badkläder. Är det något du inte har så löser vi det! 

Så här gör du om du vill åka!

Om du bor i eller runt Stockholm och vill åka på helgläger hör du av dig till Maria som arbetar hos oss. Maria kan du träffa innan du åker på läger, om du vill höra mer om oss och om helglägren. Lägren är helt gratis för dig.

Chat
öppnar om:
  19 h 10 min