JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Bli coach till en ungdom

Har du vuxit upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom och/eller utsatte dig för våld och känner att du idag vill ge stöd åt ett barn i liknande situation?

Bli coach i Stockholm

Nu har du möjlighet att använda dina erfarenheter och hjälpa barn och unga med svåra hemförhållanden genom att bli coach hos Maskrosbarn!

Om uppdraget

Målgruppen för Maskrosbarns coachprogram är ungdomar mellan 13-19 år vars föräldrar har en psykisk sjukdom, missbruk eller utsätter dem för våld. Stödinsatsen syftar till att skapa en tillitsfull relation till en vuxen utanför familjen och socialtjänsten. Att få stöd från en stabil vuxen och ha en vuxenrelation med tillit är en av de viktigaste skyddsfaktorerna för en ungdom i en utsatt livssituation.

Som coach blir du matchad med en ungdom som du träffar en gång i veckan under 2 timmar. I samband med träffen får du även räkna med ca 30 minuter rapporterings- och handledningstid.

Du kommer tillsammans med ungdomen göra ett strukturerat samtalsmaterial med olika övningar, med syfte att ungdomen ska få nya kunskaper och strategier. Ni kommer också ha möjlighet att göra olika aktiviteter tillsammans, t.ex fika, klättra, bowla eller vad ungdomen och du tycker är roligt.

Du får löpande stöd och handledning av projektledaren för programmet samt möjlighet att delta på gruppaktiviteter, kompetensutveckling samt gruppaktiviteter för både coacher och
ungdomar.

Stödinsatsen pågår minst ett år, och arvodet ligger på 180 kr/h.

Som coach är du med och förändrar unga människors liv!

Du som söker:

  • Bor i Stockholm med omnejd
  • Identifierar dig själv som ett maskrosbarn – du har en förälder med missbruk, psykisk ohälsa eller som utsatt dig för våld. Det är ett krav då identifikation är en del av vår metod.
  • Mår så pass bra idag att du har förmåga att fråga om, möta och lyssna på de problem som ungdomarna har utan att det blir för svårt för dig att hantera – du kan hålla distansen till dina egna känslor och upplevelser och har verktyg för att hantera dem.
  • Är en bra förebild för våra ungdomar, har stor självkännedom, är drogfri, har ett välfungerande liv där du kan planera din tid, sätta gränser för dig själv och andra samt kan balansera rollen i att vara professionell samtidigt som du blir ett slags extrastorasyskon för ungdomen.
  • Är flexibel och osjälvisk – du har möjlighet att möta ungdomen där de är, fysiskt och emotionellt, har ett relativt flexibelt schema på din fritid och kan anpassa dig till vad ungdomen är intresserad av och vad som passar den.
  • Har ett stort engagemang, är nyfiken och öppen och tycker att det skulle vara roligt att använda din personlighet i ditt arbete och hitta på saker tillsammans med din ungdom där du kan använda intressen eller expertiser du har för att motivera ungdomen.

Det är ytterst viktigt att gå in i uppdraget med inställningen att finnas för ungdomen tills uppdragets slut. Det är också viktigt att du är flexibel och kan träffa ungdomen även utanför Stockholm stad, så som Järfälla, Värmdö eller Tyresö.

Ansökan

Svara på följande frågor i ett personligt brev, eller genom att spela in en film (max 10 min). Skicka sedan in brevet/filmen tillsammans med ditt CV till jobba@maskrosbarn.org märk din ansökan med ”Coach Stockholm”

  • På vilket sätt är du ett maskrosbarn? (Beskriv lite kring din uppväxt på max en halv A4)
  • Hur har du bearbetat dina erfarenheter och minnen?
  • Varför vill du arbeta som coach?
  • Vad tror du skulle vara din största utmaning som coach?

Vi kommer att kalla på intervjuer efter sista ansökningsdag. Nästa steg i processen är en rekryteringskväll den 4 oktober  kl.17-19.  Går du vidare i rekryteringsprocessen behöver även kunna delta på obligatoriska (obetalda) utbildningskvällar, se datum nedan. Utbildningarna hålls på vårt kontor i Hammarby Sjöstad.

Rekryteringskväll: 4 oktober  kl.17-19
Grundutbildning: 9 oktober kl. 17-21
Coachutbildning: 11 oktober  kl.17-20
Samtalsutbildning: 16 oktober kl.17-19 (digitalt)

Sista ansökningsdag 24 september. Intervjuer sker löpande under rekryteringsprocessen.

Vid frågor, kontakta jobba@maskrosbarn.org. Skriv ”fråga rekrytering” i ämnesraden.

Läs intervjuer med två av våra coacher.
Se våra övriga lediga jobb här.

Ansvarig för coachprogrammet

Aleksandra Janusik-Sandhu
Visa fler