JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Ansvarig för ungdomsgård

Har du vuxit upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom och/eller som utsatt dig för våld och känner att du vill ge stöd till barn i liknande situation? Maskrosbarn söker nu en person som vill samordna vår ungdomsgård och vill arbeta nära ungdomar i vår verksamhet i Göteborg.

Om oss

Maskrosbarn har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Totalt är vi ca 30 heltidsanställda och 170 timanställda och volontärer. 

På kontoret i Göteborg arbetar 4 personer och vi är ett tight team som arbetar nära varandra och i vårt arbete möter vi ungdomar från Göteborg med omnejd. Utöver den heltidsanställda kontorspersonalen har vi  volontärer som arbetar i stödverksamheten. På Stockholmskontoret arbetar ansvarig för ungdomsgårdarna, vilken kommer stötta och arbetsleda dig i arbetet. Verksamhetschefen i Göteborg kommer att vara din närmaste chef.

Om uppdraget
Ungdomsgården Torsdagsmys äger rum varje torsdagkväll mellan kl. 16.30-20.00 och då delta  ca 15-20 ungdomar. Ungdomsgården är verksamhetens hjärta och är ett väldigt viktigt och uppskattat stöd av ungdomarna. Torsdagarna är en trygg plats för ungdomarna att vara på, vi äter middagar tillsammans och skapar fantastiska upplevelser ihop.
Du som söker rollen som ansvarig för Torsdagsmys är varm, öppen och genuin i ditt bemötande av ungdomar och kollegor. Eftersom du är ansvarig för innehållet på Torsdagsmysen behöver du kunna ta initiativ, vara kreativ och kunna skapa och hitta på roliga, utmanande och lärorika aktiviteter för ungdomarna. Du behöver vara flexibel och ha förmågan att planera och skapa strukturer utifrån ungdomsgruppens behov. Du behöver kunna vara både lekfull och samtidigt agera som en trygg vuxen för ungdomarna.

I rollen ingår att planera, genomföra och följa upp ungdomsgårdsverksamheten.  Visst strategiarbete, lättare budgetuppföljning samt arbetsledning av en grupp volontärer ingår också.
Utöver att arbeta som ansvarig för vår ungdomsgård innefattar tjänsten även andra arbetsuppgifter inom ramen för organisationens verksamhet. Du kommer i viss mån arbeta med utåtriktat arbete där du kommer presentera Maskrosbarn både för ungdomar i vår målgrupp  och för professionella/vuxna som möter vår målgrupp.

Du som söker (formella krav)

 • har någon typ av eftergymnasial utbildning som fritidsledare, socialpedagog eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig
 • har dokumenterad erfarenhet av arbete med ungdomar
 • identifierar dig med Maskrosbarns målgrupp; du har vuxit upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk ohälsa eller som har utsatt dig för våld. Det är ett krav i den här rollen då identifikation mellan ungdomar och personal är en del av vår metod. Du har bearbetat dina egna upplevelser och mår bra idag.

Vi tror att du 

 • är flexibel i arbetstid då en del av tjänsten är förlagd kvällstid
 • är varm och utåtriktad med god förmåga att skapa relation och tillit med ungdomar
 • är självgående, strukturerad och kan planera din tid väl
 • har förmågan att härbärgera ungdomars svåra känslor. Du trivs med att vara motorn i att hitta aktiviteter som ungdomarna uppskattar och kan arbeta väl tillsammans mot gemensamma uppsatta mål med kollegor
 • tycker att det är roligt att arbeta med ungdomar
 • vill vara en del av en familjär ideell organisation.

Vi värnar om mångfald och uppmuntrar sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.
Skriv ditt personliga brev genom att svara på frågorna:

 • Varför passar just du för denna tjänst?
 • Vilka tidigare arbetserfarenheter tar du med dig in i det här uppdraget?
 • På vilket sätt identifierar du dig med Maskrosbarns målgrupp?

Skicka cv och personligt brev, och/eller film med svar på våra frågor, till jobba@maskrosbarn.org.

Sista ansökningsdag är 15 april, men urval och kallelser till intervju sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och utgår från vårt Göteborgskontor. Vi tillämpar tre månaders provanställning.

Läs mer om ungdomsgården Torsdagsmys.
Se övriga lediga tjänster.

Frågor?

Kontakta mig!
Visa fler