ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Rättigheter

Rättigheter

Ibland kan det vara svårt att veta vad du har rätt till i skolan, hos socialtjänsten eller hemma i familjen. Här hittar du berättelser, fakta och poddavsnitt som tar upp de frågorna.

Två kvinnor tittar in i kameran och har varsin mikrofon framför sig.

#59 Placerade barns rättigheter

Vem är det som bestämmer över dig när du är placerad? Har du samma rättigheter som de andra barnen i familjen du bor i? Kommer dina föräldrar få reda på det du berättar för familjehemmet?

Läs vidare här
Hanna tittar in i kameran

# 57 Sex, samtycke och kommunikation med RFSU

I detta avsnitt benar vi ut vad samtycke vid sex innebär och hur man kan kommunicera under sex för att förstå varandra och visa om och vad man vill.

Läs vidare här
Denise och Lisa

#54 Rätten att komma till tals

Månadens avsnitt gästas av Lisa, Maskrosbarns egna sakkunnig i barnrättsfrågor, som berättar mer om Barnkonventionen och svarar på de vanligaste frågorna.

Läs vidare här
Rättigheter du har

Dina rättigheter

Människor har rätt till en massa olika saker för att de ska må bra. Det gäller både barn och vuxna. Du som barn har rättigheter i skolan, hemma, hos socialtjänsten, ja överallt.

Läs vidare här
Maskrosbarnpodden, Maskrosbarn

Att leva i en hederskontext

Vad innebär hedersrelaterat våld och förtryck, hur kan det ge sig uttryck och vilken hjälp finns det att få? Malin och Leymuun från Elektra på Fryshuset gästar månadens avsnitt av podden. Elektra arbetar för ett samhälle fritt från förtryck, våld och andra kränkningar. De stöttar ungdomar som lever i en hederskontext och arbetar förebyggande med […]

Läs vidare här

Ta mig på allvar!

Vi är så många som har känt att våra känslor inte blev tagna på allvar. Många av oss undrar varför ingen vuxen lyssnade på riktigt. Överallt så kände jag mig ändå ganska genomskinlig… Inte bara på ett soc-möte där alla vuxna pratade om vad som var bäst för mig, som att jag inte fanns och […]

Läs vidare här