HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
#62 Fira FN-dagen med oss

#62 Fira FN-dagen med oss

Fira FN-dagen med oss

I detta avsnitt uppmärksammar vi den Internationella FN-dagen som är den 24 oktober. Vi gästas av Anna Fannoun som jobbar som föreläsare hos oss, och hon berättar  om Maskrosbarns medverkan i FN:s barnrättskommitté. Vi quizzar även programledare Maria på hennes kunskaper om FN och barnkonventionen. Du kan vara med och tävla mot Maria medan du lyssnar! Varför bildades FN? Vad är en konvention? Och hur tusan uttalar man barnkonventionen baklänges?

Programledare är Maria Näslund som jobbar inom Maskrosbarns stödverksamhet.
Har du lyssnat och vill dela med dig av hur många poäng du fick i quizzet? Eller vill du tipsa oss om något ämne du vill höra om i podden? Maila oss på podd@maskrosbarn.org

Du hittar podden där poddar finns,  sök på ”Maskrosbarnpodden” eller klicka på länken nedan:

Soundcloud
Spotify
Apple Podcasts

Behöver du prata med någon?

Har du en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vi finns här för att hjälpa dig!

hitta hjälp här
Podden
Elias
Podden Maskrosbarn

#63 RFSL Ungdom – HBTQI, våld och rättigheter

Podden gästas av Elias Fjellander, förbundsordförande och talesperson på RFSL Ungdom. Elias berättar om vad det innebär att vara HBTQI.

Läs mer här
Podden
Tjej tittar in i kameran
Podden Maskrosbarn

#61 Om känslor

I detta avsnitt av Maskrosbarnpodden pratar vi om känslor. Vilka grundkänslor har vi? Vad fyller de för funktion och hur man kan göra för att identifiera och hantera sina känslor.

Läs mer här
Podden
Kille ler och tittar in i kameran
Podden Maskrosbarn

#60 Elitidrottens betydelse för Marcus

Maskrosbarns volontär Marcus berättar i detta avsnitt om sin uppväxt som maskrosbarn och hur viktig elitidrotten var för honom under uppväxten.

Läs mer här