JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Göteborg

Välkommen till Maskrosbarn i Göteborg!

Maskrosbarn har fyra olika aktiviteter och stöd för dig som bor i Göteborg.  Alla stöden ger dig en möjlighet att komma hemifrån och träffa vuxna som också vet hur det kan kännas att växa upp med en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller att bli utsatt för våld.

På våra helgläger och på vår ungdomsgård har du även möjlighet att träffa andra ungdomar som också har det jobbigt hemma.

Du hittar mer information om respektive aktivitet nedan och om du är intresserad av att veta mer så kontakta oss – vi vill gärna att du hör av dig!

Läs mer om vår verksamhet i Göteborg här.

  Barnombud

  barnombud-2

  Barnombud

  Ett stöd för dig som har behov av kontakt med socialtjänsten Om du som ungdom redan har kontakt med oss på Maskrosbarn på något sätt, till exempel går på läger, är hos oss på vår ungdomsgård eller brukar chatta med oss,  kan du också få hjälp av våra barnombud. Vad gör ett Barnombud? Vi på Maskrosbarn vet att det kan vara svårt att prata med vuxna om hur du har det. Ett barnombud kan hjälpa till på olika sätt. Vi kan till exempel hjälpa dig att prata med socialtjänsten, följa med dig på möten och hjälpa dig att framföra det du vill säga och prata med dig om vad du har rätt till när du har kontakt med socialtjänsten. Kanske känner du dig inte lyssnad på eller att du inte förstår vad som händer på socialtjänsten? Du bestämmer på vilket sätt du vill ha hjälp! Alla vi som är barnombud är själva också maskrosbarn och vet hur det kan vara hemma. Säg till den person som du har kontakt med på Maskrosbarn att du vill veta mer om barnombud så hjälper vi dig! Vill du veta mer? Kontakta amira@maskrosbarn.org, eller ring/sms:a 070-025 00 25.
  Läs mer här

  Helgläger

  lager-spel

  Helgläger

  På helgläger är alla maskrosbarn, både deltagare och ledare. Vi vet hur vi gjorde för att må bra, hur skönt det kan kännas att få träffa andra som har det på liknande sätt och att få komma hemifrån ett tag. Under ett år åker du på fem helgläger, utspridda över året, tillsammans med ca 15-20 andra ungdomar i din egen ålder som också är placerade i familjehem. Varje läger är mellan fredag och söndag på en mysig gård nära Göteborg. För att få åka på helgläger behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du får åka på läger, men vi hjälper dig gärna att ansöka. På våra helgläger gör vi massa olika saker – vi hänger på stranden, bakar, spelar spel, har myskvällar med massa filtar och tända ljus! Vi hittar också på olika aktiviteter, ibland åker vi iväg och klättrar, rider eller drar igång en galen femkamp på gården. På lägren har vi också något som vi kallar arbetsgrupp och ledardejt – där pratar vi om vad som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledardejterna är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka te eller hänga i hängmattan och prata om precis vad du vill. Kontakt Om du vill veta mer, eller vill ha hjälp med att göra en ansökan till socialtjänsten, hör av dig till carolina@maskrosbarn.org “När du är på läger får du vara helt dig själv och känna alla känslor du behöver utan att må dåligt över det” Ungdom 17 år
  Läs mer här

  Stödsamtal

  kurator

  Stödsamtal

  Vill du gå på stödsamtal hos en vuxen som vet hur det känns?  På Maskrosbarn jobbar kuratorer som själva haft det jobbigt under sin uppväxt och som finns här för att lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar du har. Du har möjlighet att få individuella samtal där vi pratar om det som känns viktigt för dig, det kan t.ex, vara hur du mår, hur det är hemma eller vad det finns för hjälp att få. Samtalen är helt gratis och din vårdnadshavare behöver inte godkänna att du kommer på samtal. Om det känns läskigt att komma själv får du självklart ta med dig någon som du känner dig trygg med som stöd. Om du undrar något eller vill boka en tid för ett samtal kan du ringa, sms:a eller maila: Stockholm: hanna@maskrosbarn.org, 070-491 31 71 Göteborg: liv@maskrosbarn.org, 076-721 02 59 Malmö: amira@maskrosbarn.org, 070-025 00 25 Vill du hellre ha ett stödsamtal via telefon eller videomöte, kan du boka tid hos en av våra Digitala kuratorer.
  Läs mer här

  Ungdomsgård

  spela kort

  Ungdomsgård

  Boka din plats på Torsdagsmys På torsdagsmysen äter vi middag tillsammans och gör någon rolig aktivitet. Antingen är vi kvar i våra lokaler och spelar spel, har spa-kväll, bakar eller ser på film eller så gör vi något på stan tex går på bio, testar klättring eller något annat kul. Vi har öppet varje torsdag mellan 16.30-20.30. Allt under kvällen är helt gratis och vi har biljetter för buss eller tåg så du kan ta dig hem efter myset. "Torsdagsmys är en plats där jag kan känna mig hemma när mitt riktiga hem inte känns bra. Jag har familjen jag själv har valt där." Ta alltid kontakt med oss innan du vill komma på ett Torsdagmys!  Vissa av ungdomarna som kommer på torsdagarna har varit på någon annan aktivitet hos oss innan, medan några, kanske precis som du – kommer allra första gången. Om du vill, så kan vi ses innan så får du se lokalen och veta mer om oss som är med på torsdagarna. Vi kan tyvärr inte ta emot spontana besök till Torsdagsmysen då vi behöver planera inköp av mat etc innan. Hör av dig till oss så bokar vi in ditt första besök på Torsdagmys! Stockholm: natalia@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 073-673 66 66. Göteborg: therese.ferm@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 076-721 02 69. Malmö: amira@maskrosbarn.org , ring eller sms:a 070-025 00 25.
  Läs mer här