ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Lovlager

Lovläger

Lovläger kan du söka oavsett var du bor i landet.

Maskrosbarns lovläger – läger på skolloven för dig som är mellan 13-15 år.

Varje år har Maskrosbarn läger på sommarlovet, höstlovet och jullovet. Du som är ny ungdom börjar alltid med dina läger på sommaren och kan gå på läger i 3 år totalt.

På lovläger kommer barn från olika delar av Sverige, och alla som kommer är maskrosbarn. Även våra ledare är vuxna maskrosbarn. Vi vet hur vi gjorde för att må bra, hur skönt det kan kännas att få träffa andra som har det på liknande sätt och att få komma hemifrån ett tag.

Ett sommarläger är 10 dagar långt och ett höst- och julläger är 4 dagar. Det är ungefär 20 ungdomar och 15 vuxna på varje läger. På lägren deltar även ett par ungdomsledare som är mellan 16-20 år och som själva tidigare varit på lägren.

Vad gör vi på läger?

På våra läger gör vi massa olika saker – vi hänger på stranden, bakar, spelar spel, har myskvällar med massa filtar och tända ljus! Vi hittar också på olika aktiviteter, ibland åker vi iväg och klättrar, rider eller drar igång en galen femkamp på gården.

På lägren har vi också något som vi kallar arbetsgrupp och ledarsamtal – där pratar vi om vad som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledarsamtalen är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka te eller hänga i hängmattan och prata om precis vad du vill.

Anmälan

Anmälan till lovläger 2022 har stängt. Anmälan öppnar igen 1 mars 2023.

Har du några frågor om lovläger?

Hör av dig till Helen på helen@maskrosbarn.org. Det går även bra att ringa eller sms:a på 076-721 02 57.

 

“När du är på läger får du vara helt dig själv och känna alla känslor du behöver utan att må dåligt över det”

Ungdom 17 år

Frågor & Svar

Vill du veta mer?

Kontakta mig
Helen Klaesson

Ansvarig lovläger
076-721 02 57
helen@maskrosbarn.org

Visa fler