JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Vill du göra skillnad i ungdomars liv i sommar - bli lägerledare!

Om oss

Maskrosbarn är en barnrättsorganisation som stöttar barn 13-19 år vars föräldrar har en psykisk sjukdom, missbruk eller blir utsatta för våld. Vi har sedan starten 2005 mött tusentals barn genom vår lägerverksamhet, coachprogram, ungdomsgårdar och vårt digitala stöd.

Har du vuxit upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom och/eller utsatt dig för våld och känner att du mår bra idag? Nu har du möjlighet att använda dina erfarenheter och hjälpa barn i liknande situation.

Om uppdraget

Lovlägerverksamheten riktar sig till barn som har ett behov av att komma hemifrån på skolloven.
Vi anordnar läger på sommar-, höst- och jullovet i en miljö som erbjuder trygghet, värme och skratt. I rollen som lägerledare arbetar du tillsammans med 10-12 andra vuxna som ansvarar för ca 23 barn på en lägergård i Stockholmsområdet.

Du som söker måste kunna delta på minst ett av sommarens läger:
Period 1: 18-30 juni
Period 2: 3-13 juli

Personalen är på plats två dagar innan och en dag efter barnen för förberedelser och efterarbete. Lägerdagarna har olika teman som vi arbetar utifrån. Dessa teman genomsyrar de stödmoment som dagligen leds av lägerledarna i form av gruppstöd och stödsamtal men också andra aktiviteter såsom att tex klättra, ha femkamp, klä ut oss eller gå ner till stranden. I tillägg till arbetet med stöd till ungdomarna under lägret kommer du som lägerledare också ingå i en planeringsgrupp. Som ledare gör vi allt tillsammans och det förväntas att du hjälper till där det behövs, ibland kanske du måste hjälpa till i köket eller städa. Vi är ett kollektiv och gör det som krävs för att barnen ska få en så bra lägervistelse som möjligt.

Som lägerledare ställer vi höga krav på dig och ibland blir du utsatt för hög press, men samtidigt får du tillbaka mycket mer än du ger! Du är med och förändrar unga människors liv och ger dem en gemenskap och trygghet. Detta är inte ett arbete du söker som enbart ett sommarjobb. Du förväntas att engagera dig i – eller fortsätta vara med i föreningen efter sommaren, jobba på fler läger och ha viss kontakt med barnen.

Vi erbjuder:

● Ledarutbildning
● Utbildning i Maskrosbarns metod
● Mat, logi, resor till/från lägret samt arvode
● Möjlighet till fortsatt engagemang hos Maskrosbarn
● Del i en gemenskap som är svår att förklara i ord

Du som söker

● Har själv växt upp med en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom och/eller utsatt dig för våld.  Det är ett krav då identifikation är en del av vår metod. Du mår så pass bra idag att du har förmåga att fråga om, möta och lyssna på de problem som ungdomarna har utan att det blir för svårt för dig att hantera. Du kan hålla distansen till dina egna känslor och upplevelser och har verktyg för att hantera dem.
● Är en bra förebild för våra barn, har stor självkännedom, är drogfri, har ett välfungerande liv där du kan planera din tid, sätta gränser för dig själv och andra samt kan balansera rollen i att vara professionell samtidigt som du blir ett slags extra storasyskon för barnen.
● Är flexibel och osjälvisk – du är beredd att ta dig an alla de uppgifter som ingår i uppdraget som lägerledare och anpassar dig till övriga ledare i gruppen. Uppgifterna innefattar även städning och matlagning.
● Är stresstålig och jobbar hårt- du kan hantera stress, har tålamod även under press och är inte rädd för att arbeta hårt.
● Är beredd att leva tätt inpå andra under lägren.
● Har ett stort engagemang, är nyfiken och öppen och tycker att det skulle vara roligt att använda din personlighet i ditt arbete. Du är öppen både för att hålla i enskilda samtal med ungdomar liksom att hålla i stödgrupper och lekar och aktiviteter för hela gruppen.
● Kan ta dig till kontoret i Stockholm på egen hand till rekryteringsdagen.

Det är meriterande om du

● har arbetat med barn/ungdomar tidigare, kanske inom skola, ungdomsgård eller gruppverksamhet
● studerar till eller är utbildad socionom, psykolog eller fritidsledare
● har erfarenhet av gruppverksamhet och stödsamtal
● har körkort
● vill och kan arbeta på fler läger under höstterminen.

Ansökan

Svara på följande frågor i ett personligt brev och skicka det tillsammans med ditt CV till jobba@maskrosbarn.org. Märk din ansökan med ”Lägerledare”.

● På vilket sätt är du ett Maskrosbarn? (Beskriv lite kring din uppväxt på max en halv A4:a sida)
● Hur har du bearbetat dina erfarenheter och minnen?
● Varför vill du arbeta som lägerledare?
● Vad tror du skulle vara din största utmaning som lägerledare?

Vi kallar till intervjuer löpande. Går du vidare efter intervjun håller vi en obligatorisk rekryteringskväll den 1 april på vårt Stockholmskontor. Blir du erbjuden en tjänst som lägerledare förväntas du delta på ledarutbildning 18-21 maj som hålls på sommarens lägergård.

Sista ansökningsdagen är 23 februari.

Vid frågor, kontakta helen@maskrosbarn.org.

Se våra övriga lediga jobb här.