Vi på Maskrosbarn finns här för dig som har det jobbigt hemma. Ibland kan det vara svårt att beskriva vad det är som inte känns bra hemma. Du kanske känner dig otrygg, men vet inte riktigt vad det beror på.
Här kan du läsa andra ungdomars berättelser om hur det varit för dem att växa upp med svåra hemförhållanden, lära dig mer om vilka rättigheter du har och ta del av de aktiviteter och stöd vi har.
Du är inte ensam!
Här kan du läsa mer om vad ett maskrosbarn är. Är du osäker på om du själv är ett maskrosbarn? Svara på några frågor i vårt test, helt anonymt.
”Alla här är som en familj. Det spelar ingen roll om du kommer hit för första gången eller varit här i flera år. Alla är välkomna.”
Här kan du läsa vad ungdomar som har kontakt med Maskrosbarn har sagt.
”Våga få hjälp, våga inse ditt värde. På Maskrosbarn kommer du se att du är inte ensam.”
Är du nyfiken på Maskrosbarn men det känns lite läskigt att ta kontakt med oss? Vi bad några ungdomar som går hos oss skriva en hälsning till dig som tvekar inför att ta kontakt första gången.
Hos oss får du prata med vuxna som också haft det jobbigt när de var unga, och du kan få träffa andra i din egen ålder som har en liknande situation som du. Att våga ta kontakt med oss är ett första steg till att få hjälp och börja må bättre!
Alla våra aktiviteter och stöd är gratis!
Hur brukar en chatt börja? Vad kan samtalen handla om? Våra volontärer Marcus och Alice svarar!
”Ett samtal brukar ofta börja väldigt simpelt; det räcker ofta bara med att börja skriva ”hej” och inte mer än så.”
Alla vuxna som jobbar i Maskrosbarns stödverksamhet har själv vuxit upp med svåra hemförhållanden. Vi har frågat några av dem vad eller vem som hjälpte dem börja må bättre när de var unga.
Vi är många som delar liknande känslor och erfarenheter av att växa upp med svåra hemförhållanden. Här skriver både ungdomar och vuxna om sina upplevelser av att växa upp med svåra hemförhållanden. Kanske kan du känna igen dig?
Följ oss gärna på TikTok! Ta del av vad som händer hos oss, se hur det er ut i våra lokaler och på våra läger och hör andra berätta om varför de är maskrosbarn.