JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Stockholm

Välkommen till Maskrosbarn i Stockholm!

Maskrosbarn har olika aktiviteter och stöd för dig som bor i Stockholm.  Alla stöd och aktiviteter ger dig en möjlighet att komma hemifrån och träffa vuxna som också vet hur det kan kännas att växa upp med en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller att bli utsatt för våld.

Du hittar mer information om respektive aktivitet nedan och om du är intresserad av att veta mer så kontakta oss – vi vill gärna att du hör av dig!

  Barnombud

  Barnombud

  Ett stöd för dig som har behov av kontakt med socialtjänsten Om du som ungdom redan har kontakt med oss på Maskrosbarn på något sätt, till exempel går på läger, är hos oss på vår ungdomsgård eller brukar chatta med oss,  kan du också få hjälp av våra barnombud. Vad gör ett Barnombud? Vi på Maskrosbarn vet att det kan vara svårt att prata med vuxna om hur du har det. Ett barnombud kan hjälpa till på olika sätt. Vi kan till exempel hjälpa dig att prata med socialtjänsten, följa med dig på möten och hjälpa dig att framföra det du vill säga och prata med dig om vad du har rätt till när du har kontakt med socialtjänsten. Kanske känner du dig inte lyssnad på eller att du inte förstår vad som händer på socialtjänsten? Du bestämmer på vilket sätt du vill ha hjälp! Alla vi som är barnombud är själva också maskrosbarn och vet hur det kan vara hemma. Säg till den person som du har kontakt med på Maskrosbarn att du vill veta mer om barnombud så hjälper vi dig! Vill du veta mer? Kontakta amira@maskrosbarn.org, eller ring/sms:a 070-025 00 25.
  Läs mer här

  Coach

  Coachprogram

  Vill du prata och få långsiktigt stöd av någon som förstår? Via vårt coachprogram kan du få stöd av en coach under 1-3 år. För att få en coach behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du kan få en coach, men vi hjälper dig gärna att ansöka. Coachen är ett vuxet maskrosbarn som vet hur det kan kännas att ha det jobbigt hemma. Du och din coach träffas en gång i veckan i ungefär två timmar. Varannan vecka bestämmer ni helt själva vad ni vill hitta på; ni kanske fikar, gör aktiviteter du tycker är roliga eller pratar om det som du tycker är viktigt just då.  Den andra veckan pratar ni om olika teman som till exempel familj, dina rättigheter när du träffar vuxna, eller mål och drömmar du har för framtiden. Coachprogrammet finns i Stockholm och Skåne. Coach vid placering riktar sig till dig som är placerad i jour-, familjehem, stödboenden, HVB-hem eller Sis ungdomshem. Programmet finns i Stockholm, Göteborg och Skåne. Vill du ha en coach? Hör av dig till: aleksandra@maskrosbarn.org eller sms:a/ring 073-566 57 89. Om coachprogrammet inte passar dig, kan du istället gå på stödsamtal hos en kurator. Kuratorsamtal kräver inte en ansökan via socialtjänsten. Läs mer om stödsamtal och Digital kurator.  
  Läs mer här

  Stödsamtal

  Stödsamtal

  Vill du gå på stödsamtal hos en vuxen som vet hur det känns?  På Maskrosbarn jobbar kuratorer som själva haft det jobbigt under sin uppväxt och som finns här för att lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar du har. Du har möjlighet att få individuella samtal där vi pratar om det som känns viktigt för dig, det kan t.ex, vara hur du mår, hur det är hemma eller vad det finns för hjälp att få. Samtalen är helt gratis och din vårdnadshavare behöver inte godkänna att du kommer på samtal. Om det känns läskigt att komma själv får du självklart ta med dig någon som du känner dig trygg med som stöd. Om du undrar något eller vill boka en tid för ett samtal kan du ringa, sms:a eller maila: Stockholm: hanna@maskrosbarn.org, 070-491 31 71 Göteborg: liv@maskrosbarn.org, 076-721 02 59 Malmö: amira@maskrosbarn.org, 070-025 00 25 Vill du hellre ha ett stödsamtal via telefon eller videomöte, kan du boka tid hos en av våra Digitala kuratorer.
  Läs mer här

  Ungdomsgård

  Ungdomsgård

  Boka din plats på Torsdagsmys På torsdagsmysen äter vi alltid middag tillsammans och gör någon rolig aktivitet. Antingen är vi kvar i våra lokaler och spelar spel, har spa-kväll, bakar eller ser på film eller så gör vi något på stan t.ex. går på bio, testar klättring eller något annat kul. Vi träffas varje torsdag mellan 16.30-20.30. Allt under kvällen är helt gratis och vi har biljetter för buss eller tåg så du kan ta dig hem efter myset. Ta alltid kontakt med oss innan du vill komma på ett Torsdagmys!  Vissa av ungdomarna som kommer på torsdagarna har varit på någon annan aktivitet hos oss innan, medan några, kanske precis som du – kommer allra första gången. Vi bokar alltid in ett besök innan ditt första torsdagsmys, så får du se lokalen och veta mer om oss som är med på torsdagarna. Vi kan tyvärr inte ta emot spontana besök till Torsdagsmysen då vi behöver planera inköp av mat etc innan. Här kan du läsa en intervju med Natalia som är ansvarig för Torsdagsmysen! Hör av dig till oss så bokar vi in ditt första besök på Torsdagmys! Stockholm: natalia@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 073-673 66 66. Göteborg: therese.ferm@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 076-721 02 69. Malmö: amira@maskrosbarn.org , ring eller sms:a 070-025 00 25.
  Läs mer här