ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS
Stockholm

Stockholm

Välkommen till Maskrosbarn i Stockholm!

Maskrosbarn har fyra olika aktiviteter och stöd för dig som bor i Stockholm.  Alla stöd och aktiviteter ger dig en möjlighet att komma hemifrån och träffa vuxna som också vet hur det kan kännas att växa upp med en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller att bli utsatt för våld.

På våra helgläger och på vår ungdomsgård har du även möjlighet att träffa andra ungdomar som också har det jobbigt hemma.

Du hittar mer information om respektive aktivitet nedan och om du är intresserad av att veta mer så kontakta oss – vi vill gärna att du hör av dig!

maskrosbarn-117

Ungdomsgård

Torsdagsmys är Maskrosbarns egna ungdomsgård – öppet varje torsdag mellan 16.30-20.30. På torsdagsmysen äter vi middag tillsammans och gör någon rolig aktivitet. Antingen är vi kvar i våra lokaler och spelar spel, har spa-kväll, bakar eller ser på film eller så gör vi något på stan tex går på bio, testar klättring eller något annat kul. Allt under kvällen är helt gratis och vi har även biljetter för buss eller tåg så du kan ta dig hem efter myset. Vissa av ungdomarna som kommer på torsdagarna har varit på någon annan aktivitet hos oss innan, medan några, kanske precis som du – kommer allra första gången. Om du vill så kan vi ses innan så får du se lokalen och veta mer om oss som är med på torsdagarna. Hoppas vi ses! För mer information och fråga om anmälan, hör av dig till; Stockholm: Natalia@maskrosbarn.org, ring eller smsa 073-673 66 66 Göteborg: Artemis@maskrosbarn.org, ring eller smsa 073-982 61 03 Malmö: Amira@maskrosbarn.org , ring eller smsa 070-025 00 25

Läs mer här
Coachprogram

Coachprogram

Vill du prata och få stöd av någon som förstår? Vi har ett coachprogram där du kan få stöd av din coach, under 1-3 år, coachen är ett vuxet maskrosbarn som vet hur det kan kännas. Du och din coach träffas en gång i veckan i ungefär två timmar. Varannan vecka bestämmer ni helt själva vad ni vill hitta på, ni kanske fikar, gör aktiviteter du tycker är roliga eller pratar om det som du tycker är viktigt och den andra veckan pratar ni om olika teman som till exempel familj, dina rättigheter när du träffar vuxna, eller mål och drömmar du har för framtiden. För att få en coach behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du kan få en coach, men vi hjälper dig gärna att ansöka. Vill du veta mer eller få hjälp att ansöka, hör av dig till coach@maskrosbarn.org  

Läs mer här
Stodsamtal

Stödsamtal

Vill du gå på stödsamtal hos en vuxen som vet hur det känns?  På Maskrosbarn jobbar kuratorer som själva haft en liknande uppväxt och som finns här för att lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar du har. Du har möjlighet att få individuella samtal där vi pratar om det som känns viktigt för dig, det kan t ex vara hur du mår, hur det är hemma eller vad det finns för hjälp att få. Samtalen är helt gratis och din vårdnadshavare behöver inte godkänna att du kommer på samtal. Om det känns läskigt att komma själv får du självklart ta med dig någon som du känner dig trygg med som stöd. Om du undrar något eller vill boka en tid kan du ringa, smsa eller maila: Boka samtal online: https://www.timecenter.se/maskrosbarn/ Stockholm: linn.e@maskrosbarn.org 070-453 50 97 Göteborg: liv@maskrosbarn.org 073-151 14 72 Malmö: amira@maskrosbarn.org 070-025 00 25

Läs mer här
maskrosbarn-165

Helgläger

Maskrosbarns helgläger – för dig mellan 13-19 år som vill komma iväg hemifrån. På helgläger kommer alla från olika delar av Sverige och alla som kommer är maskrosbarn, även våra ledare. Vi vet hur vi gjorde för att må bra, hur skönt det kan kännas att få träffa andra som har det på liknande sätt och att få komma hemifrån ett tag. Under ett år åker du på fem helgläger, utspridda över året, tillsammans med ca 10-15 andra ungdomar i din egen ålder. Varje läger är mellan fredag och söndag på mysiga gårdar i närheten av Stockholm och Göteborg. Du har möjlighet att söka även om du inte bor i Stockholm eller Göteborg. För att få åka på helgläger behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du får åka på läger, men vi hjälper dig gärna att ansöka. På våra helgläger gör vi massa olika saker – vi hänger på stranden, bakar, spelar spel, har myskvällar med massa filtar och tända ljus! Vi hittar också på olika aktiviteter, ibland åker vi iväg och klättrar, rider eller drar igång en galen femkamp på gården. På lägren har vi också något som vi kallar arbetsgrupp och ledardate – där pratar vi om vad som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledardaterna är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka te eller hänga i hängmattan och prata om precis vad du vill. “När du är på läger får du vara helt dig själv och känna alla känslor du behöver utan att må dåligt över det” Ungdom 17 år Anmälan Om du vill veta mer eller anmäla dig, maila helglager@maskrosbarn.org Det går även bra att ringa eller sms:a Maria på 070-885 74 99.

Läs mer här
Barnombud

Barnombud

Ett stöd för dig mellan 13 och 19 år som har behov av kontakt med socialtjänsten Barnombud är ett stöd för dig mellan 13 och 19 år som har behov av kontakt med socialtjänsten. Om du som ungdom redan har kontakt med oss på Maskrosbarn på något sätt, till exempel går på läger, är hos oss på vår ungdomsgård eller är i chatten, då kan du också få hjälp av våra barnombud. Vad gör ett Barnombud? Vi på Maskrosbarn vet att det kan vara svårt att prata med vuxna om hur du har det. Ett barnombud kan hjälpa till på olika sätt. Vi kan till exempel hjälpa dig att prata med socialtjänsten, följa med dig på möten och hjälpa dig att framföra det du vill säga och prata med dig om vad du har rätt till när du har kontakt med socialtjänsten. Kanske känner du dig inte lyssnad på eller att du inte förstår vad som händer på socialtjänsten? Du bestämmer på vilket sätt du vill ha hjälp! Alla vi som är Barnombud är också maskrosbarn och vet hur det kan vara hemma. Säg till den person som du har kontakt med på Maskrosbarn att du vill veta mer om barnombud så hjälper hen dig!

Läs mer här