ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Stockholm

Stockholm

Välkommen till Maskrosbarn i Stockholm!

Maskrosbarn har olika aktiviteter och stöd för dig som bor i Stockholm.  Alla stöd och aktiviteter ger dig en möjlighet att komma hemifrån och träffa vuxna som också vet hur det kan kännas att växa upp med en förälder som har ett missbruk, mår psykiskt dåligt eller att bli utsatt för våld.

Du hittar mer information om respektive aktivitet nedan och om du är intresserad av att veta mer så kontakta oss – vi vill gärna att du hör av dig!

kurator

Stödsamtal

Vill du gå på stödsamtal hos en vuxen som vet hur det känns?  På Maskrosbarn jobbar kuratorer som själva haft det jobbigt under sin uppväxt och som finns här för att lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar du har. Du har möjlighet att få individuella samtal där vi pratar om det som känns viktigt för dig, det kan t.ex, vara hur du mår, hur det är hemma eller vad det finns för hjälp att få. Samtalen är helt gratis och din vårdnadshavare behöver inte godkänna att du kommer på samtal. Om det känns läskigt att komma själv får du självklart ta med dig någon som du känner dig trygg med som stöd. Om du undrar något eller vill boka en tid för ett samtal kan du ringa, smsa eller maila: Stockholm: linn.e@maskrosbarn.org, 076-721 02 64 Stockholm: hanna.tiberg@maskrosbarn.org, 070-491 31 71 Göteborg: liv@maskrosbarn.org, 076-721 02 59 Malmö: amira@maskrosbarn.org, 070-025 00 25 Vill du hellre ha ett stödsamtal via telefon eller videomöte, kan du boka tid hos en av våra Digitala kuratorer.

Läs mer här
torsdagsmys_2

Ungdomsgård

Torsdagsmys är Maskrosbarns egen ungdomsgård På torsdagsmysen äter vi middag tillsammans och gör någon rolig aktivitet. Antingen är vi kvar i våra lokaler och spelar spel, har spa-kväll, bakar eller ser på film eller så gör vi något på stan tex går på bio, testar klättring eller något annat kul. Vi har öppet varje torsdag mellan 16.30-20.30. Allt under kvällen är helt gratis och vi har biljetter för buss eller tåg så du kan ta dig hem efter myset. Vissa av ungdomarna som kommer på torsdagarna har varit på någon annan aktivitet hos oss innan, medan några, kanske precis som du – kommer allra första gången. Om du vill så kan vi ses innan så får du se lokalen och veta mer om oss som är med på torsdagarna. "Torsdagsmys är en plats där jag kan känna mig hemma när mitt riktiga hem inte känns bra. Jag har familjen jag själv har valt där." För mer information och för att anmäla dig till Torsdagmys, hör av dig till: Stockholm: natalia@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 073-673 66 66 Göteborg: therese.ferm@maskrosbarn.org, ring eller sms:a 076-721 02 69 Malmö: amira@maskrosbarn.org , ring eller sms:a 070-025 00 25

Läs mer här
barnombud

Barnombud

Ett stöd för dig mellan 13 och 19 år som har behov av kontakt med socialtjänsten Om du som ungdom redan har kontakt med oss på Maskrosbarn på något sätt, till exempel går på läger, är hos oss på vår ungdomsgård eller brukar chatta med oss,  kan du också få hjälp av våra barnombud. Vad gör ett Barnombud? Vi på Maskrosbarn vet att det kan vara svårt att prata med vuxna om hur du har det. Ett barnombud kan hjälpa till på olika sätt. Vi kan till exempel hjälpa dig att prata med socialtjänsten, följa med dig på möten och hjälpa dig att framföra det du vill säga och prata med dig om vad du har rätt till när du har kontakt med socialtjänsten. Kanske känner du dig inte lyssnad på eller att du inte förstår vad som händer på socialtjänsten? Du bestämmer på vilket sätt du vill ha hjälp! Alla vi som är barnombud är själva också maskrosbarn och vet hur det kan vara hemma. Säg till den person som du har kontakt med på Maskrosbarn att du vill veta mer om barnombud så hjälper vi dig! Vill du veta mer? Kontakta amira@maskrosbarn.org

Läs mer här
coach

Coachprogram

Vill du prata och få långsiktigt stöd av någon som förstår? Via vårt coachprogram kan du få stöd av en coach under 1-3 år. För att få en coach behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du kan få en coach, men vi hjälper dig gärna att ansöka. Coachen är ett vuxet maskrosbarn som vet hur det kan kännas att ha det jobbigt hemma. Du och din coach träffas en gång i veckan i ungefär två timmar. Varannan vecka bestämmer ni helt själva vad ni vill hitta på; ni kanske fikar, gör aktiviteter du tycker är roliga eller pratar om det som du tycker är viktigt just då.  Den andra veckan pratar ni om olika teman som till exempel familj, dina rättigheter när du träffar vuxna, eller mål och drömmar du har för framtiden. Coachprogrammet finns i Stockholm och Skåne. Coach vid placering utgår ifrån samma upplägg som coachprogrammet men riktar sig till dig som är placerad i familjehem. Programmet finns i Stockholm, Göteborg och Skåne. För mer information, hör av dig till: aleksandra@maskrosbarn.org Om coachprogrammet inte passar dig, kan du istället gå på stödsamtal hos en kurator. Kuratorsamtal kräver inte en ansökan via socialtjänsten. Läs mer om stödsamtal och Digital kurator.  

Läs mer här