ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS
maskrosbarn-165

Helgläger

Maskrosbarns helgläger – för dig mellan 13-19 år som vill komma iväg hemifrån.

Maskrosbarns helgläger – för dig mellan 13-19 år som vill komma iväg hemifrån.

På helgläger kommer alla från olika delar av Sverige och alla som kommer är maskrosbarn, även våra ledare. Vi vet hur vi gjorde för att må bra, hur skönt det kan kännas att få träffa andra som har det på liknande sätt och att få komma hemifrån ett tag.

Under ett år åker du på fem helgläger, utspridda över året, tillsammans med ca 10-15 andra ungdomar i din egen ålder. Varje läger är mellan fredag och söndag på mysiga gårdar i närheten av Stockholm och Göteborg. Du har möjlighet att söka även om du inte bor i Stockholm eller Göteborg. För att få åka på helgläger behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du får åka på läger, men vi hjälper dig gärna att ansöka.

På våra helgläger gör vi massa olika saker – vi hänger på stranden, bakar, spelar spel, har myskvällar med massa filtar och tända ljus! Vi hittar också på olika aktiviteter, ibland åker vi iväg och klättrar, rider eller drar igång en galen femkamp på gården.

På lägren har vi också något som vi kallar arbetsgrupp och ledardate – där pratar vi om vad som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledardaterna är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka te eller hänga i hängmattan och prata om precis vad du vill.

“När du är på läger får du vara helt dig själv och känna alla känslor du behöver utan att må dåligt över det”
Ungdom 17 år

Anmälan

Om du vill veta mer eller anmäla dig, maila maria.n@maskrosbarn.org Det går även bra att ringa eller sms:a Maria på 070-885 74 99.

Frågor & Svar