ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
helglager

Helgläger i Göteborg

Maskrosbarns helgläger – för dig mellan 13-19 år som är placerad i familjehem

På helgläger är alla maskrosbarn, både deltagare och ledare. Vi vet hur vi gjorde för att må bra, hur skönt det kan kännas att få träffa andra som har det på liknande sätt och att få komma hemifrån ett tag.

Under ett år åker du på fem helgläger, utspridda över året, tillsammans med ca 15-20 andra ungdomar i din egen ålder som också är placerade i familjehem. Varje läger är mellan fredag och söndag på en mysig gård nära Göteborg. För att få åka på helgläger behöver du ansöka via socialtjänsten, det är de som beslutar om du får åka på läger, men vi hjälper dig gärna att ansöka.

På våra helgläger gör vi massa olika saker – vi hänger på stranden, bakar, spelar spel, har myskvällar med massa filtar och tända ljus! Vi hittar också på olika aktiviteter, ibland åker vi iväg och klättrar, rider eller drar igång en galen femkamp på gården.

På lägren har vi också något som vi kallar arbetsgrupp och ledardejt – där pratar vi om vad som är viktigt i ditt liv just nu, ger varandra tips och råd och gör olika övningar. Ledardejterna är en stund för dig och en ledare att ta en promenad, dricka te eller hänga i hängmattan och prata om precis vad du vill.

Kontakt

Om du vill veta mer, eller vill ha hjälp med att göra en ansökan till socialtjänsten, hör av dig till carolina@maskrosbarn.org

“När du är på läger får du vara helt dig själv och känna alla känslor du behöver utan att må dåligt över det”
Ungdom 17 år

Frågor & Svar

Hör gärna av dig!

Carolina Sandgren
Visa fler