ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
Maskrosbarn, kurator online

Digital kurator

Har du en förälder som dricker för mycket, mår psykiskt dåligt eller utsätter dig för våld? Vill prata med någon som förstår hur det kan kännas?

Prata med kurator – via telefon eller videosamtal

Vi som jobbar som kuratorer på Maskrosbarn har själva haft en liknande uppväxt och finns här för att lyssna, stötta och ge råd kring de frågor och funderingar du har. Vi pratar om det som känns viktigt för dig, till exempel hur du mår, hur det är hemma eller vad det finns för hjälp att få.

Samtalen är gratis och din vårdnadshavare behöver inte godkänna att du har kontakt med oss. Du kan boka samtal på telefon eller video – du väljer vad som känns bäst för dig.

Har du några frågor innan du känner dig redo att boka tid, är du varmt välkommen att höra av dig till maria.p@maskrosbarn.org eller sms:a/ring 076 – 721 02 56. Du kan även lämna dina kontaktuppgifter via formuläret nedan så hör vi av oss till dig. Vill du lära känna våra kuratorer lite närmare, kan du läsa mer om dem längre ner på sidan.

Se lediga tider och boka här 

Frågor & Svar

Vill du att vi kontaktar dig?

Skickat

Lämna e-postadress eller telefonnummer så hör vi av oss!

Det är oss du får träffa!

Hej André! Berätta lite kort om dig själv.
Jag heter André Sturesson och har vuxit upp i Helsingborg men bor nu i Stockholm sedan en tid tillbaka. Förutom att jobba som kurator på Maskrosbarn så har jag samtal med vuxna klienter och gör föreläsningar om hur man kan må bättre. På fritiden tycker jag om att vara med min sambo och mina vänner. Tränar gör jag också en del.

Vad är det bästa med att jobba som kurator på Maskrosbarn?
Det är att få prata med alla barn och ungdomar som söker sig till oss. Jag vet själv hur det är att ha det jobbigt hemma och därför är det väldigt fint för mig att få finnas där för de som behöver det.

Har du någon speciell superpower?
Min superkraft är min nyfikenhet, ända sedan jag var liten har jag tyckt om att förstå och utforska. Nyfikenheten har tagit med mig på olika äventyr genom livet!

Se lediga tider och boka samtal med mig här 

Hej Alexandra! Vem är är du?
Jag heter Alexandra Brixemar och har vuxit upp i Norrland, sedan några år tillbaka bor jag i Stockholm och trivs superbra. På Maskrosbarn jobbar jag både som Coach och Digital kurator. Utöver det håller jag föreläsningar för vuxna om hur de bäst kan stötta barn som inte har det bra hemma. På fritiden tycker jag om att prova caféer, gå hundpromenader och fota. Jag är också väldigt intresserad av samhället i stort så jag läser och engagerar mig i många frågor.

Vad vill du säga till de ungdomar som tycker det kan vara lite nervöst att boka tid med en kurator?
Jag har själv varit ung, haft det svårt hemma och mått dåligt så jag förstår på många sätt att det kan kännas läskigt, svårt eller nervöst att prata med någon man inte känner.  Det är okej att tycka att det känns läskigt och vi hjälps åt för att försöka göra det enklare för dig.

Har du någon speciellt talang eller superpower?
Min superpower är att jag hittar glädje i så många små saker i vardagen. Det har inte alltid varit självklart, men den glädjen har lyckats förgylla så många tillfällen för både mig och de omkring mig och jag är fortsatt pepp på var den dyker upp härnäst!

Se lediga tider och boka samtal med mig här