HAR DU DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Maskrosbarn logotyp
STÖTTA OSS
barnombud-2

Barnombud

Ett barnombud kan till exempel hjälpa dig att prata med socialtjänsten, följa med dig på möten och kan berätta vad du har rätt till när du har kontakt med socialtjänsten.

Ett stöd för dig som har behov av kontakt med socialtjänsten

Om du som ungdom redan har kontakt med oss på Maskrosbarn på något sätt, till exempel går på läger, är hos oss på vår ungdomsgård eller brukar chatta med oss,  kan du också få hjälp av våra barnombud.

Vad gör ett Barnombud?

Vi på Maskrosbarn vet att det kan vara svårt att prata med vuxna om hur du har det. Ett barnombud kan hjälpa till på olika sätt. Vi kan till exempel hjälpa dig att prata med socialtjänsten, följa med dig på möten och hjälpa dig att framföra det du vill säga och prata med dig om vad du har rätt till när du har kontakt med socialtjänsten. Kanske känner du dig inte lyssnad på eller att du inte förstår vad som händer på socialtjänsten? Du bestämmer på vilket sätt du vill ha hjälp!

Alla vi som är barnombud är själva också maskrosbarn och vet hur det kan vara hemma. Säg till den person som du har kontakt med på Maskrosbarn att du vill veta mer om barnombud så hjälper vi dig!

Vill du veta mer? Kontakta amira@maskrosbarn.org, eller ring/sms:a 070-025 00 25.

Frågor & Svar

Hör gärna av dig!

Amira El Said

Ansvarig barnombud
070-025 00 25
amira@maskrosbarn.org

Visa fler