JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Brist på delaktighet/rätt stöd

Jag har haft kontakt med socialtjänsten i perioder sen jag var liten, när jag var yngre så hade jag en kontaktfamilj. Det var en jättebra familj, jag älskade att åka dit på helgerna. Vi hittade på massor av saker men det bästa av allt var att bara vara hemma med dem och typ kolla på en film. När jag blev äldre så bestämde soc att jag inte behövde det längre, utan att fråga mig vad jag tyckte om det. De sa att det var en insats man ger mest till yngre barn. Jag önskar att jag hade fått fortsätta åka dit.

Sen jag slutade åka dit så har jag inte haft något direkt stöd, men vi har haft en del kontakt med soc. Jag vet att skolan har gjort en del orosanmälningar men det har aldrig lett till att jag fått någon hjälp. Alltid när jag är på soc så frågar de mig hur det är hemma och vad jag vill ha för hjälp, men det spelar ingen roll för de lyssnar ändå inte på mig. Jag har sagt hur länge som helst att jag vill ha hjälp, att jag inte mår bra, men ändå händer ingenting.

Den enda gången jag faktiskt fått något stöd var när jag fick en kontaktperson, men ärligt talat så vet jag inte hur det ska hjälpa mig att jag har en person som jag fikar eller går på bio med en gång i veckan. Det var typ som en betald kompis och det är inte det jag behöver. Då sa soc att min situation inte var tillräckligt allvarlig för att få något annat stöd, att det var det enda de kunde erbjuda mig.

Är du ungdom och känner igen dig i att få fel eller för lite stöd finns vi här för dig! Det kan finnas andra stöd att få från socialtjänsten, men ibland kan du som ung behöva hjälp med att lyfta dina önskningar i sammanhang där du träffar många vuxna. Vi har barnombud som kan hjälpa dig i mötet med socialtjänsten.  Är du ung och har det svårt hemma men aldrig berättat för någon? Hör av dig till oss via vår chatt där du kan vara anonym.