JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Praktikant inom kommunikation

Som praktikant inom kommunikation kommer du arbeta med att producera, paketera och publicera innehåll på våra sociala medier. Praktiken utgår från vårt kontor i Stockholm.

 

Om Maskrosbarn
I Sverige har omkring 500 000 barn och ungdomar minst en förälder som har ett missbruk, psykisk sjukdom eller utsätter dem för våld. Maskrosbarn har sedan 2005 arbetat med att förbättra deras levnadsvillkor. Det görs genom åtta olika direktstöd till barnen där flera bygger på långsiktighet, tillit och identifikation. På barnens uppdrag bedriver Maskrosbarn även ett kunskapshöjande arbete med fokus på barnens upplevelser av sin situation, samt ett påverkansarbete för att förbättra processer, lagar och system som berör barnens möjlighet till ett bättre liv. Maskrosbarn har bl a mottagit utmärkelser från FN och Stiftelsen Allmänna Barnhuset för sitt arbete med barnrätt.

Vad innebär en praktik hos oss?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med meningsfull kommunikation som engagerar och berör. Maskrosbarn har under de senaste åren ökat sin kännedom och omsättning avsevärt, mycket till följd av ett framgångsrikt kommunikations- och insamlingsarbete. Det har bland annat resulterat i att vi kan satsa på utveckling av vår stödverksamhet och nå ut till ännu fler barn. Vårt kommunikationsteam består av en kommunikationsansvarig, en kommunikatör med ansvar för vår webb och en ansvarig för sociala medier.

Nu söker vi en praktikant till vårt kommunikationsteam som vill hjälpa oss att utföra vår innehållsplan och såklart komma med idéer på utveckling. Här får du möjligheten att utvecklas tillsammans med kompetenta, idérika och snälla kollegor som vunnit flera prestigefulla priser för kommunikation genom åren.

Exempel på arbetsuppgifter
Som praktikant kommer du arbeta brett med kommunikation, bland annat med att producera, paketera och publicera innehåll till kanaler så som LinkedIn, Instagram, Facebook, TikTok, Snapchat och vår hemsida. Du utgår från vår kommunikativa strategi men får gärna ha egna tankar och idéer.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Producera och publicera innehåll för våra kanaler som ligger i linje med vår visuella identitet. Arbetet innefattar en del copy men främst bild, layout och rörligt.
  • Proaktivt identifiera relevant och intresseväckande innehåll från verksamheten.
  • Följa upp med hjälp av analysverktyg och föreslå förbättringar av innehåll samt komma med nya kanalanpassade och kreativa idéer.
  • Delta i strategiskt arbete och kampanjplanering.
  • Följa utvecklingen inom sociala medier – vilka trender som är på gång, vad som fungerar i olika kanaler och hur användarnas beteende ser ut nu och i framtiden.


Vem söker vi?
Vi söker dig som går en relevant utbildning för praktiken och har en praktikperiod som varar hela eller andra delen av vårterminen (minst 10 veckor) 2024 och är finansierad genom studiemedel. Kanske läser du en yrkesutbildning inom kommunikation, medie- och kommunikationsvetenskap, strategisk kommunikation eller något motsvarande. Du har öga för visuell kommunikation och intresse för sociala medier. Det är meriterande om du kan hantera verktyg och program så som: Illustrator, InDesign, Photoshop och Premiere pro eller motsvarande.

Som person är du prestigelös, lösningsorienterad och lätt att samarbeta och du är intresserad av kommunikation som skapar engagemang. Du är självgående och tar initiativ, även om vi såklart kommer att hjälpas åt och göra allt vi kan för att du ska få en utvecklande praktik.

Vi erbjuder:
Här får du jobba i fina rymliga lokaler i Stockholm (Hammarby Sjöstad) med kompetenta och snälla kollegor som har ett stort engagemang för de sakfrågor vi driver. Du kommer vara en del av kommunikationsteamet och delta i avstämningar, strategiskt arbete och kampanjplaneringar. Vi kommer skapa en utvecklande praktik för dig med meningsfulla uppgifter som du kommer ha nytta av senare i ditt yrkesliv.

Välkommen med din ansökan!
Skicka ditt CV och personliga brev till klara@maskrosbarn.org, märk din ansökan med ”praktikansökan kommunikation”. Beskriv tydligt varför du vill göra din praktik hos just oss.

Sista ansökningsdag: 11/12

Intervjuer genomförs vecka 49–50

Frågor? Kontakta mig!
Visa fler