JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS SÖ-TO kl. 20-22

Stötta Maskrosbarn och gör skillnad!

Maskrosbarn arbetar med att ge stöd till barn vars föräldrar utsätter dem för våld, har ett missbruk eller en psykisk sjukdom. I varje skolklass går det ca 5-6 elever som har svåra hemförhållanden, det är ca 500 000 barn i hela Sverige.

Vi erbjuder långsiktigt stöd

På Maskrosbarn har vi sedan 2005 arbetat med att förbättra levnadsvillkoren för barn genom våra stödprogram och vårt påverkansarbete. Hos oss kan barn få långsiktigt stöd av trygga vuxna. Vi har flertalet stödprogram och erbjuder bland annat samtalsstöd för barn över hela landet, läger på skolloven och har fritidsgårdar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Tack vare gåvor från privatpersoner och företag kan Maskrosbarn stötta barn från hela Sverige året om.

 • Ge en gåva

  Många barn med svåra hemförhållanden har en stor oro inför sommaren. Ge en sommargåva så att vår stödpersonal kan finnas där och skapa trygghet, aktiviteter och gemenskap för barn som har det svårt hemma.

  Ge en gåva
 • Starta insamling

  Starta en egen insamling till förmån för Maskrosbarn! Att starta en insamling är ett enkelt och roligt sätt att tillsammans bidra till barn som växer upp med svåra hemförhållanden.

  Starta insamling
 • Spring för Maskrosbarn

  Fram till oktober har ni möjligheten att springa eller aktivera er till förmån för Maskrosbarn.
  Att springa eller röra sig för Maskrosbarn är en aktivitet som möjliggör att hela arbetsplatsen kan aktivera sig för barn i utsatthet.

  Läs mer

Julen närmar sig, vart går er julgåva?

Går ditt företag i tankarna om att ge en julgåva som gör skillnad? Ett fint sätt att låta medarbetarna vara med och påverka är att anordna en röstning om vilken organisation som ska bli förmånstagare av årets julgåva. Förra året röstade SCA om vilket organisation som skulle få deras julgåva.

Vi valde ut Maskrosbarn på central nivå som ett alternativ för våra medarbetare att rösta på. Orsaken är främst att Maskrosbarn bedriver en viktig verksamhet för barn och unga som av någon anledning behöver stöd och hjälp – hjälp som inte föräldrar eller samhället kan erbjuda. Vi har stora sociala utmaningar i det svenska samhället och vi tror och hoppas att Maskrosbarn är en organisation som verkligen kan göra skillnad. För oss är det också viktigt att Maskrosbarn är föremål för granskning av Svensk Insamlingskontroll, det borgar för att organisationen är trovärdig och att pengarna används på rätt sätt. /Anders Edholm, hållbarhets- och kommunikationsdirektör SCA

Gör skillnad ni också!

Vi har stor vana att tillsammans med företag anordna kampanjer som skapar mervärde för både företaget, kunderna och barnen vi dagligen möter. Som företag kan ni välja mellan att ge en gåva, starta en insamling, bli företagsvän eller partner.

Kontakta oss för att diskutera på vilket sätt just ni kan stödja Maskrosbarns arbete!