ÄR DU UNGDOM OCH HAR DET JOBBIGT HEMMA? CHATTA MED OSS!

STÖTTA OSS
Jul

Jul

Jul med Tomas Kaya

Ett julavsnitt som gästas av en av Maskrosbarns coacher – Tomas Kaya! Han berättar om sin uppväxt, vikten av att bearbeta svåra händelser och betydelsen av att dela med sig i det offentliga för att hjälpa andra. Tomas delar med sig av sina egna erfarenheter av julen och tillsammans med Helen ger tips och råd om hur en kan hantera en högtid som kan kännas särskilt tuff för unga som har det jobbigt hemma. Du hittar podden där poddar finns sök på "Maskrosbarnpodden" eller klicka här. Har du jobbiga känslor inför julen och skulle vilja prata med någon om det? Chatta med oss, eller boka en samtalstid med en digital kurator här.

Önsketänkande om julen

Önskar även att få se min andra familj från pizzerian, där jag är varje jul när det blir för mycket hemma. Familjen som äger pizzerian bjuder mig på pizza när jag kommer och sitter ner med mig och äter. De har blivit en del av min jul efter allt de har gjort för mig. Det som gör mig mest orolig inför julen är att de ska bli bråk med mina nära och kära. Julen har alltid bestått av bråk, avundsjuka, ingen kärlek, ensamhet och alkoholproblem. Min jul är att höra på bråk. Jag är orolig för att min farmor inte kommer orka att höra på och att hon börja bli gammal. Jag själv vill inte sitta i ett hörn och vara tyst i flera timmar medans min pappa tar upp all uppmärksamhet. Jag skulle önska att jag får vara med honom och alla andra och prata om minnen från jul som jag upplevt. Min syster säger ifrån ibland men hon har inte alltid kraften även om hon är fem år äldre än mig. Jag kommer aldrig sluta fira jul med dem eftersom jag är för orolig att min syster kommer sakna mig då och jag vill inte att min farmor ska va ledsen för att jag blivit så sårad. Jag försöker hålla det för mig själv så att de inte ska se mina känslor. Denna jul ser jag fram emot att få fira med min kille och höra julsånger tillsammans med honom. Han är den som gör att jag inte är ledsen och som låter mig gå undan när jag är rädd för min pappa. Han är den som alltid ser mig och lyfter mig. Han kommer vara min räddning i slutändan av kvällen. När jag har en så fin människa hos mig kommer även min syster se att jag är glad och full av förhoppning. Jag ser även fram emot att se min farmor i ögonen och kunna säga god jul med ett leende istället för med tårar i ögonen. Men det jag önskar mig mest av allt är att få en lugn och fridfull jul med mina närmsta. De som gör att detta kanske trots allt slår in i år är min tro på julens magi och min kille. Jag får alltid frågan om vad jag önskar mig i julklapp, men jag önskar mig inget. Det enda jag önskar är att pappa inte ska köpa julklappar som plåster såren. Det jag önskar av honom är att låta mig få vara här och nu och fira jul med alla. Önskar mig även att få se min andra familj från pizzerian, där jag alltid är varje jul när det blir för mycket hemma. Familjen som äger pizzerian bjuder mig på pizza när jag kommer och sitter alltid ner med mig och äter. De har blivit en del av min jul efter allt de har gjort för mig. Önskar även att mitt familjehem får en fin jul med sina barnbarn och att hon alltid får vara frisk för de förtjänar hon mest av allt.

Ditt bidrag gör skillnad

Maskrosbarns arbete är viktigare nu än någonsin. Stöd vår verksamhet och bidra till barns rätt till en trygg barndom här och nu!

Välj summa nedan